Belangrijke zege op Gudok (4-3) houdt Emma’s hoop op lijfsbehoud levend

Bayram Akyon Man van de Wedstrijd met alle 4(!) de Dordtse doelpunten
In wederom een doelpuntenfestijn trok deze keer SC Emma aan het langste einde en won het van TSV Gudok met 4-3. Hierdoor blijven ze op doelsaldo op de 12de plaats staan. Als dat zo blijft ontloopt de Dordtse derdeklasser directe degradatie en krijgt het via de nacompetitie een herkansing voor lijfsbehoud.
Na afloop sprak Emma-speler Randy van Eden: ‘Eindelijk weer eens drie punten gepakt na 19 wedstrijden zonder winst. Het was ook de hoogste tijd. Deze keer zat het een keer mee. Zelf was ik twee keer belangrijk. Bij ons eerste doelpunt maak ik een goede loopactie. De doelman komt uit en raakt mijn been en dat is dus een penalty voor ons. Na de rust geef ik de voorzet en schiet Bayram Akyom vervolgens de bal fantastisch binnen voor de 2-1 voorsprong. Wij hebben nu nog vier ‘finales’ te spelen om rechtstreekse degradatie te ontlopen ten koste van Coal en WSJ. Wij hebben weliswaar wellicht niet het gemakkelijkste programma, maar wij geloven erin. De laatste paar weken hebben wij de goede wedstrijdwinnaars mentaliteit weer te pakken’.
Tegen de lat
Hoewel TSV Gudok al redelijk snel op een voorsprong kwam, had Emma in de eerste helft genoeg kansen om na 45 minuten op voorsprong te staan. Voordat de tegenstander scoorde had de Tilburgse doelman Tim van Hest al gered toen Randy van Eden na een top steekbal van Calvin Gomes Pereira voor hem opdook. Een drietal minuten na de 0-1 poeierde Bayram Akyon een vrije tap vanaf 25 meter via de vingertoppen van de doelman tegen de lat. Nadat Randy van Eden aangetikt werd door de doelman verzilverde Bayram Akyon deze 100-procent mogelijkheid beheerst vanaf de penaltystip 1-1. Verder in deze helft mikte de ook prima spelende Gomes Pereira voorlangs en kreeg aanvoerder Michael Potkamp de bal niet langs de doelman. In plaats van een voorsprong slechts een gelijke stand bij rust’.
Man van de wedstrijd
In de tweede helft kwam Emma op een voorsprong maar binnen een kwartier erna stond de Tilburgse ploeg weer op voorsprong. Vijf minuten later had Emma de stand dan weer rechtgezet in een 4-3 voorsprong. De daarna nog resterende tijd van 25 minuten bleven spannend, maar in de uitslag kwam geen verandering meer.
De man van de wedstrijd was uiteraard Bayram Akyon, die voor alle 4 de doelpunten tekende voor Emma en daarmee zijn competitie totaal op 14 bracht.
Zijn tweede schoot hij prachtig binnen uit een voorzet van Randy van Eden. Na een ongelukkige handsbal benutte hij ook de tweede penalty van de dag beheerst en onberispelijk. Drie minuten later joeg hij goed door in de opbouw van de gasten, snoepte de bal af van de laatste man, omspeelde vervolgens de doelman en scoorde zijn vierde van de middag.
De rangschikking
Op de 14de en laatste plaats staat WSJ met 11 punten en een negatief doelsaldo van -52. Op de 13de plaats en tweede rechtstreekse degradatieplaats staat Coal met 14 punten en een doelsaldo van -33. SC Emma blijft staan op de 12de en nacompetitieplaats met ook 14 punten en een doelsaldo van -25. De ploegen daarboven hebben al 9 respectievelijk 12 punten meer dan SC Emma. Zondag 28 april speelt Emma en tegen de nummer zeven in de stand ZIGO uit Tilburg. Hierna volgt op 12 mei een thuiswedstrijd tegen Oosterhout, op 20 mei een uitwedstrijd tegen Groen Wit en tot slot op 26 mei een thuiswedstrijd tegen GSBW.
*STAND 3de klas: Rijen 22-50, GSBW 22-49, 12de SC Emma 22-14 (-25), 13de Coal 22-14 (-33), 14de WSJ 22-11 (-52).
SC Emma – TSC Gudok: 4-3 (1-1) - 8. 0-1 Thijn van de Velde, 16. 1-1 Bayram Akyon, 51. 2-1 Bayram Akyon, 57. 2-2 Bodey Heessels, 66. 2-3 Jelle van Schaik, 68. 3-3 Bayram Akyon en 71. 4-3 Bayram Akyon.
Opm. scheidsrechter T. Verkoeijen uit Vught gaf geel aan Simeonov (Emma)
Basisspelers SC Emma: Eyup Serhan Tenekcioglu; Randy van Eden, Lorenz Mowlabaks, Thomas Vigelius, Jasper Maaskant, Halil Turktas, Calvin Gomes Pereira, Bayram Akyon, Michael Potkamp, Akif Kumas en Daan Rijppaert. Invallers: Simeon Simeonov en Mohamed Bella.