Er lijkt SC Emma niets bespaard te blijven

*Horror-middag: 1-9 nederlaag tegen koploper Rijen

UPDATE - De thuiswedstrijd tegen koploper Rijen betekende niet de gehoopte ommekeer bij derdeklasser SC Emma. Mede door de 1-9 nederlaag wordt de misère voor de Dordtse ploeg alleen maar erger.
Emma, dat al 15 wedstrijden zonder overwinning is, kreeg deze week opnieuw slechte berichten te verwerken op personeel gebied. Keeper Serhan Tenekecioglu heeft een operatie moeten ondergaan en zal na verwachting enkele weken niet kunnen spelen. Tevens bleek Dylan Stiegelis in de wedstrijd van vorige week een polsbreuk te hebben opgelopen. Het doel werd nu verdedigd door de in 1976 geboren keeperstrainer Lawrence Kuys.
Na afloop sprak trainer Roy de Bruin: ‘In de eerste helft liepen wij aardig achter de feiten aan, maar kregen wij pas op het einde een tegendoelpunt. Ik zette het daarom om, maar binnen vijf minuten na de rust was de wedstrijd gedaan. De 0-2 was een knullig tegendoelpunt en even later viel de 0-3. Dit werd direct gevolgd door een directe rode kaart voor onze keeper wegens opmerkingen aan de scheidsrechter. In mijn ogen heeft hij niets zo bijzonder gezegd, geen scheldkanonnade of verschrikkelijke ziektes geroepen in ieder geval. Het betekende wel, dat wij met een man minder verder moesten en met een 18-jarige jongen op doel. Hierna heb in de tweede helft diverse basisspelers gewisseld om te voorkomen, dat wij tegen verdere kaarten zouden aanlopen. De wedstrijd was immers toch al klaar’.
*Beste ploeg
Koploper Rijen bleek in de eerste helft duidelijk de beste ploeg op het veld te zijn. Lang leek het er echter op dat SC Emma de rust zou halen met een 0-0 stand. Immers een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel, goed keeperwerk en gemiste goede kansen betekenden geen achterstand. Op slag van het rustsignaal viel dan toch de 0-1 via spits Joost Broeders.
In een tijdsbestek van vijf minuten na de start van de tweede helft was er feitelijk geen sprake meer van een echte wedstrijd. Eerst schoot keeper Kuys bij een spelhervatting de bal tegen Dols aan, die vervolgens simpel de 0-2 kon scoren. Hierbij reclameerde de thuisploeg dat de aanvaller hands gemaakt zou hebben, de scheidsrechter dacht er anders over. Tijdens de wedstrijd gaf de Emma-grensrechter aan dat hij het ook een overreding van hands vond, maar doordat de afspraak was dat de scheidsrechter beslissingen zou nemen over overtredingen hij niet vlagde daarvoor. Vlak daarna was het Broeders die profiteerde en voor de 0-3 tussenstand zorgde. Voordat de aftrap opnieuw werd genomen kreeg keeper Kuys de rode kaart te zien wegens opmerkingen. De opmerking was een minachting aan het adres van de scheidsrechter en werd door hem op zich begrijpelijk geïnterpreteerd als een belediging en als zodanig bestraft.
*18-jarige
Met een man minder en de 18-jarige Mike Looman op doel liep de score in het vervolg van de wedstrijd gestaag op tot 0-9. In totaal scoorde hun teamtopscorer Joost Broeders vijf doelpunten. De andere waren van Thomas Dols, Job Jansen en Floris van Voorden (2x). Met nog een kwartier te gaan dwong aanvoerder Michael Potkamp (rechts op de archieffoto) , die in de spits speelde, de keeper van Rijen tot diens eerste echte redding. Op slag van het einde van de wedstrijd was het Bayram Akyon die met een boogbal de schamele eer voor de Dordtse ploeg redde en dus de eindstand op 1-9 bepaald.
Na afloop moest de jonge invaller-doelman, die aan de tegendoelpunten weinig kon doen, getroost worden door een tweetal ervaren medespelers.
Van de zijde van Rijen sprak hun trainer na afloop: ‘Na de 0-3 was het klaar. Zonder de meevaller bij het tweede doelpunt en de rode kaart hadden wij toch wel gewonnen, maar dan had de score niet zo opgelopen’.
Door deze fikse nederlaag zakte SC Emma naar de voorlaatste plaats in de stand, waarbij de achterstand op de veilige plaatsen al liefst 12 punten bedraagt. Het gat met de op de eerste nacompetitieplaats staande Coal bedraagt overigens slechts één schamel puntje.
Emma-trainer Roy de Bruin: ‘Ik blijf zolang het mogelijk is geloven in een goede afloop. Er zijn nog acht wedstrijden te spelen. Deze week lekker trainen met de groep en volgende zondag weer een nieuwe wedstrijd. Hopelijk valt het kwartje/geluk dan eens een keer onze kant op. Wie onze keeper dan zal zijn? Dat moeten wij de komende week maar eens gaan bekijken’. Volgende week zondag wacht voor SC Emma om 14.30 uur een uitwedstrijd bij DIA, dat op de 11de plaats staat.
Basisspelers SC Emma:Lawrence Kuys; Randy van Eden, Lorenz Mowlabaks, Thomas Vigelius, Jasper Maaskant, Luiferdi Marchena, Calvin Gomes Pereira, Bayram Akyon, Michael Potkamp, Enes Ak en Akif Kumas. Invallers: Mike Looman, Youssef Amenou, Silvano Domacasé, Simeon Simeonov en Mohamed Bella.
*STAND 3de klas: Rijen 18-40, GSBW 18-27, Groen Wit Breda 18-37, 13de SC Emma 18-10, 14de WSJ 17-9.