Het blijft kommer en kwel voor SC Emma

*Ploeg verliest kelderkraker met 1-2 van Coal
Door Fred van Dongen
Dordrecht - Het blijft kommer en kwel bij derdeklasser SC Emma. Vanmiddag verloor de ploeg thuis de kelderkraker tegen het Rotterdamse Coal (1-2) dat nu evenveel punten heeft als Emma.
Verzachtende omstandigheid is zonder meer dat Emma vandaag z’n aanvoerder en spelbepaler Michael Potkamp node miste. Hij vertoeft op (uitgestelde) huwelijksreis op het tropische eiland Mauritius. Volgende week hoopt hij weer van de partij te zijn als Emma in Tilburg op bezoek gaat bij Reeshof. Een aderlating was ook het in de basis ontbreken van centraal verdediger Lorenz Mowlabaks. Hij liep vorige week bij Terheijden een hamstringblessure op, begon zodoende vanmiddag op de bank maar verscheen vlak voor tijd alsnog binnen de lijnen in een poging de meubels nog te redden voor Emma. ‘We hadden afgesproken dat ik alleen bij noodsituaties zou invallen om de blessure niet te verergeren’, aldus Lorenz. Voor Emma gold de tien minuten voor tijd opgelopen 1-2 achterstand als een noodsituatie. Maar ook Lorenz Mowlabaks kon een wanhoopsoffensief ten spijt het tij niet meer keren.
*Hard aan
De nederlaag kwam hard aan bij Emma. De verwerking, variërend van seconden lang bewegingsloos op de grasmat liggen tot een minuut staand als een beeld peinzend voor zich uitstaren, duurde ontiegelijk lang. En ook in de kleedkamer overheerste de stilte. ‘Ja, wat moet ik zeggen’, verwoordde de doorgaans gevatte Dylan Stiegelis het algehele gevoel. Dylan had Emma een kwartiertje voor rust teruggebracht in de wedstrijd met de slimme en attente 1-1.
Het zes-punten-duel zou waarschijnlijk anders zijn gelopen als Emma al in de eerste de beste minuut de leiding had genomen. ‘Ja, als Bayram Akyon toen na een uitstekende aanval over rechts uit de voorzet op maat niet over maar binnen had gekopt…’, blikte trainer Roy de Bruin peinzend terug. Hij erkende na afloop dat zijn ploeg na rust ‘weinig of zeg maar niks had gecreëerd’. Bij zijn manschappen had hij vanmiddag vooral karakter gemist. ‘We hadden gewoon karakter moeten tonen, bereid moeten zijn meters voor elkaar te maken. Duels ingaan om die te winnen. Zoals we vorig seizoen op karakter een periode wisten te pakken. Na rust hebben we eigenlijk niets gecreëerd, was het vooral veel tegenhouden’.
*Noodgedwongen
Het eerste bedrijf verliep gelijk opgaand. Verdedigend had Emma zich noodgedwongen qua bezetting aangepast. Het middenveld ontbeerde duidelijk een sturende kracht als Michael Potkamp. In de aanvalslinie ontbrak het aan samenhang, de inzet van Dylan Stiegelis ten spijt. Met de zekerheid van een paar rappe jongens aan het front kon Coal zich grotendeels toeleggen op de omschakeling. Zodat het vrijwel niemand verraste dat de Rotterdammers halverwege het eerste bedrijf op voorsprong kwamen via hun wat strijdlust betreft in elk geval voorbeeldige aanvoerder Serdar Kolay.
Emma liet zich niet ontmoedigen. Een reeks hoekschoppen leverde diverse hachelijke situaties op voor het Coal-doel waarbij het de thuisploeg in de afronding aan het bekende greintje mazzel ontbrak. Toch bleef loon naar werken niet uit. Dylan Stiegelis tekende vol overtuiging voor de 1-1. De gelijkmaker zorgde weer voor een open pot aangezien beide ploegen immers de punten hard nodig hadden.
*Wissels
Met wissels (onder meer routinier Vincent de Klerk werd als een soort stormram naar het Emma-front gestuurd) probeerde Emma na rust het duel naar zich toe te trekken. Toch zorgde Coal voor het meeste gevaar dankzij een paar rappe spitsen die vooral in de omschakeling hun nut bewezen. Leverde Emma’s dadendrang amper wat op, aan de andere kant ontstonden wel mogelijkheden met de prachtige 1-2 (fraai schot Dalvin Delgado in de linkerbovenhoek) tien minuten voor tijd als gevolg. Ondanks tactische aanpassingen lukte het Emma niet opnieuw langszij te komen. De kraker had Emma nog dieper in de kelder gebracht.
Opstelling SC Emma: Serhan Tenekecioglu, Randy van Eden, Thomas Vigelius, Jasper Maaskant, Enes Bakiman, Dylan Stiegelis, Calvin Gomes Pareira, Bayram Akyon, Youssef Arnenou, Akif Kumas, Jermain Sewambar. Wissels: Lorenz Mowlabaks, Vincent de Klerk, Mitch Klijn, Mohamed Bella, Simeon Simeonov, Mike Looman.
*STAND 3de klas na vandaag: Rijen 16-37, GSBW 16-31, Groen Wit Breda 16-31, 12de SC Emma 16-10, Coal 16-10, WSJ 14-9.
Deel dit met je vrienden!