Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlBSC - Emma 3-3 (1-2)

1-0 BSC, 1-1 Maikel Steenbakker (Rowdy Nijenhuis), 1-2 Shendro Cristina (Randy van Eden), 2-2 BSC (penalty), 2-3 Joey Steenbakker (-), 3-3 BSC (penalty)

Eerste puntverlies voor Emma

Emma is er niet in geslaagd de perfecte score vast te houden. In Roosendaal tegen BSC werd met 3-3 gelijk gespeeld. In een sportieve wedstrijd van beide kanten wist de scheidsrechter een hoofdrol op te eisen. In een wedstrijd waarin weinig overtredingen gemaakt werden presteerde hij het om 12 gele en 2 rode kaarten uit te delen en 2x de bal op de stip te leggen voor de gastheren.

Emma begon aftastend aan de wedstrijd. Het was gelijk duidelijk dat BSC een ploeg was die wilde voetballen en niet voor niets op de 2de plaats stond. Het begin van de wedstrijd stelde niet veel voor, met veel fouten van beide kanten. BSC dwong Emma terug in balbezit en andersom gebeurde hetzelfde. De eerste beste kans was direct raak voor BSC. Uit een corner werd in eerste instantie nog op de lat gekopt, maar was de rebound voor de aanvoerder van BSC. Hij kon makkelijk raak koppen in het lege doel. Hierna was Emma wakker en stelde het snel orde op zaken. Er werd wat meer druk gezet en de bal ging sneller rond. Vrij snel na de 0-1 was het alweer 1-1. Rowdy Nijenhuis stak het middenveld over en speelde de bal knap tussen 2 verdedigers door naar de diep gelopen Maikel Steenbakker, die kalm bleef 1 op 1 met de keeper en binnenschoot. Uit de eerst volgende kans hierna was het alweer raak. Joshua Batenburg gaf een fantastische crossbal op de diep gelopen Randy van Eden, die de bal laag voorgaf op de naar de 1ste paal gelopen Shendro Cristina. Hij tikte de bal goed langs de kansloze keeper. Hierna was het weer BSC dat moest komen. Emma probeerde de wedstrijd onder controle te houden en BSC was eigenlijk alleen gevaarlijk uit corners of vrije trappen. De wedstrijd verliep sportief zonder dat er harde overtredingen werden gemaakt. Toch presteerde de leidsman het om inmiddels al 4 kaarten uitgedeeld te hebben en om voor rust te fluiten terwijl Emma een corner ging nemen.

De 2de helft ging verder zoals de eerste geëindigd was. BSC maakte het spel en Emma zakte wat in. Duidelijk was dat er vandaag minder gespeeld werd als in de voorgaande wedstrijden. Dit kan gebeuren en met hard werken werd het goed dicht gehouden achterin. De scheidsrechter ging ondertussen gewoon door met de meeste vreemde beslissingen maken, allereerst aan beide kanten. Naar mate de wedstrijd vorderde werd de druk van BSC, zonder dat ze echt uitgespeelde kansen kregen, groter en wisten ze uit een corner tegen de lat te koppen. Emma kwam er slechts sporadisch uit en werden daarbij niet echt gevaarlijk. Rond de 82ste minuut eiste de scheidsrechter wederom de hoofdrol op. Werkelijk waar uit het niets besloot hij om een penalty te geven aan BSC. De spits van BSC ging samen met Koen van Sint Annaland de lucht in. De spits kwam hoger en kopte de bal op doel, waar Joey Steenbakker stond om de bal weg te werken. Zonder dat er enig lichamelijk contact was besloot hij opeens om de bal op de stip te leggen en gaf hij Koen zijn 2de gele kaart en dus rood. Iedereen, ook buiten het veld, was verbaasd. De spits benutte dit buitenkansje en de stand was 2-2 en Emma speelde met een man minder. Er werd nog een stapje extra gezet en uit 1 van de spaarzame aanvallen werd het in de blessuretijd 2-3 voor Emma! Shendro Cristina ging sterk door tussen 2 man, kapte 2x en schoot daarna tegen de keeper aan. Hierna kwam de bal op rand 16 in de voeten van Joey Steenbakker, die aannam en laag in de hoek raak schoot. 2-3 met 10 man en nog hooguit 2 minuten te spelen. Echter dacht de scheids hier anders over en liet hij stug doorspelen. Het moet ongeveer de 97ste minuut zijn geweest toen hij wederom de bal op de stip legde. De bal werd van dichtbij tegen Thomas Vigelius aan geschoten en de scheids zag hier hands in. Emma protesteerde logischerwijs, zonder dat iemand over de schreef ging. De scheidsrechter was het echter helemaal kwijt en begon in het wilde weg kaarten uit te delen. Het vreemde was dat hij dit met een grote glimlach deed. Coen Kleef kreeg zijn 2de gele kaart, zonder dat hij überhaupt een overtreding heeft gemaakt deze wedstrijd, en mocht ook vertrekken. Tom van Leer zat er nog dichtbij, maar de bal ging toch tegen de touwen. 3-3 en we waren inmiddels 9 minuten over tijd. Emma stond nog maar met 9 spelers in het veld en er werd van uit gegaan dat de scheids hierna wel af zou fluiten. Echter liet hij gewoon nog 4 minuten doorspelen. Hierin kwam Emma niet echt meer in de problemen.

Het was de laatste dag van de Week van de Scheidsrechter, waarin respect voor de scheids voorop stond. Dit is een goed initiatief en zo hoort het ook te zijn. Ook de scheidsrechter maakt fouten, net zoals een gemiddelde 4de klasse speler dit doet. Wat de betreffende leidsman vandaag echter liet zien leek meer op spelertje pesten en misbruik maken van zijn machtspositie. Het was een sportieve wedstrijd van beide kanten met hier en daar een overtreding, waarvan er hooguit 1 of 2 een gele kaart waardig waren. De trainer van BSC gaf nog aan dat hij zich ook schaamde voor deze vertoning. Emma mag trots zijn het op gedrag van de spelers die, ondanks zoveel onrecht, zich keurig gedroegen en op geen enkel moment over de schreef zijn gegaan.

Man of the match vandaag Joshua Batenburg. Hij won vrijwel al zijn duels en had met een prachtige crossbal op Randy een aandeel in de 1-2. Op de verdediging was vandaag niets aan te merken.

Opstelling:
Tom van Leer, Randy van Eden, Thomas Vigelius, Joshua Batenburg, Randy van Eden, Coen Cleef, Maikel Steenbakker, Joey Steenbakker, Michel van Pelt ('74 Bryan Stiegelis), Shendro Cristina, Rowdy Nijenhuis ('82 Jelle van der Veeken)

Volgende week speelt Emma om 14.30 thuis tegen HSC'28!!Terug naar vorige pagina

FC UPDATE

Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de feed.