Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlCRISIS

Beste Leden,

Het heeft weer even geduurd, door omstandigheden- lees drukte- ben ik niet eerder toegekomen aan een stukje voor de site. Op het ogenblik zitten we met onze selectie in zwaar weer. Een zeker lijkend kampioenschap van ons 1e is na de winterstop volledig verdwenen. Als voorzitter knapt er wel iets als je ziet hoe dit komt. Zonder iemand specifiek te beschadigen moet mij toch wel het een en ander van het hart. Voetballen is een tijdverdrijf ik mag wel zeggen een leuke hobby. Voor de winterstop was alles koek en ei, vrienden voor het leven en een eenheid waar niets tussen kon komen. Hoe anders is het na de feestdagen: Verwijten, flinke barsten in het collectief en een zeker mate van berusting. Dit is allemaal zo zonde, onze club floreert op diverse fronten alleen het sportieve laat veel te wensen over. Zelfkritiek is ‘not done’ en voor onze selectiespelers lonken de aasgieren van andere verenigingen die op zoek zijn naar versterkingen. Een veel door mij gehanteerd gezegde: “het gras is altijd groener bij een ander, doch na 2 keer maaien is het net zo droog en dor als thuis (lees: als bij ons cluppie anders krijg ik ruzie met mijn vrouw). Het is nog niet verloren maar dit kan alleen worden omgezet door volledige inzet. We hoeven niet altijd goed te voetballen maar door inzet kan een hoop worden rechtgezet.

Ook voor onze technische staf is het een ramp, door hun tomeloze inzet krijgen ze steeds minder response, je zou haast zeggen typisch Emma. Een noodoproep namens het volledige bestuur: Steek de hand in eigen boezem, heb zelfkritiek en pep elkaar op. Ik weet dat dit moeilijker dan alleen maar met een vinger te wijzen, want dat is de weg van de minste weerstand. We zijn een vierde klasser dus onze selectie is er ook naar, alleen de potentie is die van een derde Klasser al zal je dat de laatste maanden niet zeggen. Met nog enkele weken voor de boeg kunnen wij er nog iets moois van maken en laat dan ook zeker de technische staf niet in hun hemd staan want dat verdienen ze niet.

En dan de soap van onze vrinden aan de Krommedijk. Sinds 12 februari hebben wij nog een opleidingsvergoeding tegoed van een gewezen jeugdspeler. Geweldig dat zo’n jongen dit bereikt heeft , grote klasse. Echter schept het een verplichting van deze betaald voetbal tak. Zoals ik al eerder memoreerde vraag ik mezelf af of het bestaansrecht wel aanwezig is voor zo’n organisatie. Het is geen wereldbedrag voor hun mag ik aannemen, maar voor onze club is dat het wel. Nu gaat het nota bene nog om een speler waarbij de plaatselijke FC belang heeft omdat er een veelvoud aan sponsoring aan ten grondslag ligt. Wij zijn nu niet de club die direct aan de bel gaat hangen bij de K.N.V.B. maar dit laat geen week meer op zich wachten.

Als laatste wil ik nog wat kwijt over de eerder geschreven berichten van ondergetekende. Steeds meer krijg ik te horen dat mijn stukjes bij anderen verkeerd worden gelezen. Ik zou gek zijn of dingen zeggen die gecensureerd dienen te worden. Iedereen die mij kent weet hoe ik alles bedoel. Ik neem geen blad voor mijn mond en kan niet tegen onrecht, dus zeg alles wat in mijn ogen krom is. Helaas is deze eigenschap eerder uitzondering dan regel. Het kan toch niet zo zijn dat feiten niet meer mogen worden vermeld, ikzelf zie dit dan ook dat de voetbalwereld raar in elkaar zit. Het is logisch dat iedereen voor zijn eigen club opkomt, dat doen wij ook. Het is zeker niet de bedoeling om mensen of organisaties te beschadigen, en als je de stukken goed leest dan kan je ook niet anders dan tot deze conclusie komen. Natuurlijk lijkt het wel of ik anderen wil beschadigen maar het tegendeel is waar. Het enige wat wij willen is dat iedereen krijgt waarop zij recht hebben maar doe je dan niet beter voor als dat de werkelijke situatie is. Namens het gehele bestuur hoop ik op een sportief einde van het seizoen, voor zowel Emma maar zeker ook voor alle onze clubs op het eiland en daaromheen.

Jullie voorzitter Leo Teunissen.

 Terug naar vorige pagina

FC UPDATE

Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de feed.