Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlDominant MO17-1 laat zich zien en tikt RCD MO17-2 van de mat

Sinds de laatste thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys MO17-1 eind oktober hebben we het roer omgegooid. Geen kick, rush en powervoetbal meer, maar rustig voetballen, dominant worden, niet de tegenstander, maar wij die bepalen wat er in de wedstrijd gebeurt. Na drie weken trainen en twee oefenwedstrijden met goed voetbal, maar weinig resultaat, konden we vandaag onszelf eindelijk een keer gaan belonen tegen het gelijk geklasseerde RCD MO17-2.
Gelukkig was Kaya van MO17-2 er vandaag om het grote gemis van de afwezige Vera en Kiona op te vangen, top Kaya bedankt!! Om stipt 12 uur floot de prima leidende scheidsrechter Gerard Bruijgoms voor het begin van de wedstrijd. We begonnen slordig en een beetje onrustig. Maar dit verdween snel toen aanvoerster Mandy na een kwartier spelen vanaf de middenlijn een solo inzette, ze kapte twee speelsters uit en snelde vervolgens met vier RCD’ers in de rug op de keepster af, bleef koel en schoot de 1-0 binnen. We begonnen goed te voetballen en Demi werd steeds vaker gevonden, na een mooie pass van Mandy sneed ze naar binnen en schoot in de verre hoek 2-0 binnen. Zo ging het wel erg snel. 3-0 volgde iets voor de rust, Beyza snelde alleen op de keepster af en legde hem breed op de meegesnelde Demi, fantastisch Beyza jou verdienste!!


De tweede helft had twee gezichten, eerste twintig minuten waren de beste van dit seizoen, laatste twintig leken nergens meer op. In de eerste twintig minuten jaagden we RCD af en kwamen we bijna om de minuut tot een scoringskans, RCD is geen een keer van hun helft af geweest, maar wij vergaten te scoren. Demi had zeker een hattrick kunnen maken vandaag, Marit had er ook wel eentje mogen maken (heb jij eigenlijk wel eens gescoord als we penalty’s niet meetellen? Hahaha) en voor Chakira stond de keepster in de weg. Beyza is vaak te lief in de afronding, gaan we aan werken!! En Mandy moet beter positie gaan kiezen op bepaalde momenten, dan kan ze er nog veel meer maken! Gaan we aan werken (misschien hulp van buitenaf vragen).


Uiteindelijk was het alleen Runaiska die een afstandsschot verzilverde, 4-0 en de eindstand. Laatste twintig minuten weinig kansen meer gehad, afstanden veel te groot en groot gat op het middenveld, kan niet anders dan dat dit de conditie is! Maar niet belangrijk, heerlijk gespeeld vandaag, na de winterstop is dat uiteraard wel belangrijk als we weer om het kampioenschap mee willen doen!


Vandaag twee vrouwen van de wedstrijd, de van positie gewisselde Jaimy en Marit speelde allebei echt fantastisch. Marit gooide zich voor iedere bal en dook vaak op achter de RCD verdediging. Jaimy was weer helemaal ‘Zen’ achterin en is zo belangrijk voor de nieuwe manier van spelen, fantastische passes, rust en ook het verdedigen gaat steeds beter! Demi en Jaimy, in het kampioensjaar ook wel het hart van ons team, nu nodig op andere plekken en doen het echt heel goed, Jaimy zorgt voor de nul en Demi voor de dreiging voorin! Mooi om te zien dat Vera en Marit hun plekken de afgelopen weken goed opvangen, ook in jullie heel veel vertrouwen! Net als in de rest van het team, na de winterstop gaan we voor niets minder dan het kampioenschap!Over twee weken weer oefenen thuis tegen Roda Boys.


Belangrijkste, twee mannen van de wedstrijd, Iso en Rick bedankt voor het vlaggen!!


Heel goed gespeeld meisjes !


De trainers.
 Terug naar vorige pagina