Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlEmma A2 wint topper en staat op Pole Position...

Op een mooie zaterdag mochten de heren van Jo19-2, voor de insta volgers ook wel bekend onder de naam Winkelhaak FC, aan de bak tegen Oranje Wit. Emma had reeds 7 wedstrijden gespeeld, waarvan 6 maal winst en 1x gelijk. Oranje Wit 6 stuks en 6 maal gewonnen een heuse kraker dus.

Na een toernooi op vrijdagavond met een gezellige feestavond bij ons cluppie waren alle spelers netjes op tijd. Eenmaal omgekleed kwamen de trainers met een verrassende opstelling, het team wat gewend is in een
4-4-2 opstelling te spelen werd omgeturnd naar 4-3-3.

Marijn in de goal, Daan de Vries, Quinten, Daan de Bruin en Sem Kelderman in de verdediging.
Het middenveld bestond uit Gijs, aanvoerder Eef en Jesper. De drie spitsen Nicky, Sem van Zurk en Jason. De bank, waar menig trainer jaloers op zou zijn, bestond uit Timo, Berend (die helaas in de warming up
moest afhaken met een blessure) Hazim en Dylan.

Zou deze taktische omzetting tot verwarring leiden vandaag of zou het een meesterzet worden...

Na een relaxte warming up floot de scheidrechter voor het begin. De eerste minuten waren voor de tegenstander met meer balbezit maar ze werden nimmer gevaarlijk. Na een minuut of 10 deelden wij de eerste speldenprik uit, spits Sem miste echter alleen voor de keeper. Het bleek het startsein van Winkelhaak FC, Eef wist met een mooie assist Sem van Zurk in scoringspositie te zetten, deze twijfelde niet 0-1. Na een geweldige één twee tussen Nicky en Sem, dwars door het
hart van de verdediging was het Sem die afrondde 0-2. Enkele minuten erna wist Jason met een mooie steekbal weer Sem voor de keeper te zetten, Sem was onnnn fire en prikte de 0-3 erin.

Helaas moest hierna laatste man Daan de Bruin er geblesseerd af. De coaches besloten niets aan het systeem te veranderen en zette Hazim op deze positie. OW richtte zich een beetje op en kreeg wat kansjes. Marijn en de verdediging stonden echter prima en en gaven bijna niets weg. Uit een corner kregen ze de grootste kans maar Jesper wist hem op de lijn uit de goal houden. Gijs wist opnieuw Sem weg te sturen en die leek al voor rust de wedstrijd op slot te schieten 0-4, wat een weelde!!

In de rust 2 omzettingen Dylan voor Jason en Timo voor Quinten, beiden vielen prima in.
Met de boodschap om zeker in het begin geconcentreerd te beginnen en OW niet in de wedstrijd terug te laten komen begonnen we voortvarend. Uit een corner scoorde Dylan de 0-5, het bleek het begin van een knotsgekke 2e helft. Na een overtreding kregen we van de goedleidende scheidsrechter een penalty.
Het hele team was het er direct over eens, Nicky moest hem nemen. Enorme druk op zijn schouders alles werd opgenomen, Het deed Nicky niets en koelbloedig schoot hij de 0-6 binnen, lekker man.

De concentratie was een beetje weg en OW scoorde 2x. Gijs moest er geblesseerd af en Jason keerde terug als rechtshalf. Dylan scoorde uit een voorzet van de prima spelende Nicky de 2-7. Weer scoorde OW tegen, een sein voor de trainers om Jason naar achteren te halen en om te ruilen met Hazim. Beiden deden het prima Jason organiseerde de verdediging weer en Hazim was scherp naar voren toe. Direct maakte hij de 3-8 met enige hulp van Jezuis van OW. Quinten kwam er weer in voor Daan de Vries. Dylan maakte zijn 3e 3-9. Ow maakte tussendoor de 4-9. De 10e goal voor Emma zat eraan te komen, Hazim zocht weer zijn vriend Jezius op en samen scoorden ze de 4-10. Heel bijzonder daar Jezius toch echt in een shirt van OW liep.

Het slotakkoord kwam wederom van Hazim, Dylan stuurde hem weg met een mooi hakje.
Hij bleef koel en zonder hulp van Jezius maakte hij de 4-11. Wat een uitslag, niemand had dit van te voren durven hopen.

Komende zaterdag 12.00 uur wacht de laatste wedstrijd tegen Hardinxveld. Bij een overwinning schrijft Winkelhaak FC historie en zijn ze kampioen. Wij bedanken onze supporters van afgelopen zaterdag en hopen u allen te zien bij de KAMPIOENSWEDSTRIJD komende zaterdag.Terug naar vorige pagina

FC UPDATE

Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de feed.