Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlEMMA JO19-2 KAMPIOENNNNNNNNN....

Zaterdag 18 mei 2019 werd een historische dag voor de vrienden van Emma A2.
Emma mocht aantreden tegen Hardinxveld en zou bij een overwinning kampioen worden, werkelijk alles was uit de kast gehaald. Er waren vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, nichtjes, neefjes, ooms, tante’s, buren en vrienden opgetrommeld om de ploeg naar de overwinning aan te moedigen.
Het sportpark was dus prima bezet en de mannen willen dus ook alle toeschouwers bedanken voor hun komst GEWELDIG. Er was een heuse schaal geregeld, bekers, diploma’s, medailles en champagne.
Alleen moest er nog even gevoetbald worden....... en ook moesten de drie punten in Dordrecht blijven.
Na een warming up terug de kleedkamer in, hadden de trainers Marcel en Johan weer een verrassing net als de week ervoor? Het antwoord werd snel duidelijk nee, vasthouden aan het vorige week ingebrachte 1-4-3-3 systeem. Ook vrijwel dezelfde 11 mochten starten op 1 blessure van onze Daan de Bruin na.
De opstelling Marijn in de goal, Quinten, Timo, Sem Kelderman, Daan de Vries, Gijs, Eef, Jesper, Nicky, Sem van Zurk en Jason. Wat weer een ongelofelijke sterke bank inhield Fabian, Berend, Dylan, Hazim en de weer van een blessure teruggekomen Stephan. Mickey en Daan de Bruin waren erbij maar helaas geblesseerd.
Tim was er ook en was mascotte, teleurstellend was dat hij niet in zijn Koos Konijnpak de ploeg aanmoedigde. Onder vuurwerk en ons eigen nummer JAGERMEISTER kwamen de matadoren het veld op. De wedstrijd begon wat stroef met kleine kansjes over en weer. Rond de 15e minuut was het aanvoerder Eef die de bal ontving van de sterk spelende Daan de Vries. Eef bedacht zich niet en nam zijn ploeg bij de hand met een mooi afstandschot scoorde hij de 1-0. De ploeg bleek los, een startsein om het publiek te belonen met mooi voetbal en mooie aanvallen. Jason maakte na een prima assist van Sem de 2-0. Eef en Sem gingen direct erna samen op de keeper af, heerlijk om te zien het elkaar gunnen, na weer een assist van Sem mocht Eef de 3-0 binnentikken. De ploeg uit Hardinxveld bleek gebroken.
De wissels Fabian, Dylan en Hazim kwamen erin en spits Sem begon met zijn show. Hij maakte de 4-0 na een assist van Sem Kelderman. De 5-0 na een assist van Quinten, wat liep hij weer te bikkelen, de tegenstander durfde niet meer in zijn buurt te komen, overal kletste hij keihard in en bijna ieder duel won hij. Nog voor de rust maakte topscoorder Sem zijn onvervalste hattrick compleet en schoot 6-0 op het scorebord. Voor rust moest Marijn nog 2 keer handelend optreden en stond zijn mannetje. 1 redding was zelfs fantastisch, hij tikte met een prima reflex de bal onder de lat vandaan. Tijd voor limonade en wat moet je als trainer zeggen op zo’n moment met overenthousiaste spelers in de kleedkamer. Berend werd ingebracht op zijn eigen stekje linksachter. En de trainers gaven een doelstelling mee... De nul houden vandaag en minimaal 10x scoren. Rustig blijven voetballen, niet egoïstisch worden en het talrijke publiek belonen met mooi voetbal. Binnen 5 minuten was de eerste doelstelling weg Hardinxveld maakte 6-1.
Emma was wakker en ging door waarmee het voor rust was geëindigd namelijk scoren. Fabian maakte na een assist van Gijs 7-1. Sem kreeg de bal van Berend die goed ingreep en haalde uit van afstand, de keeper was kansloos 8-1. Jason scoorde uit een corner van Jesper de 9-1. Emma ging onverdroten voort en Dylan schoot na een assist van Nicky de 10e goal binnen. Jason schoot zijn 3e binnen en maakte 11-1.
Daan de Bruin had zich toch omgekleed en werd samen met Stephan de laatste 5 minuten ingebracht, zodat zij nog even konden meespelen. Waar ieder dacht dat het was gespeeld, gaven de Winkelhaak FC mannen nog even gas. Timo werd als 4e spits erbij gezet en maakte het meteen waar, hij scoorde de 12-1 alle spelers uit de dug out en publiek het veld op. Het leek erop dat het feest ging beginnen. De ingebrachte Stephan dacht er anders over. Tussen 5,6 tegenstanders struikelde hij alle kanten op, maar op ongekende wijze bleef hij in balbezit. Hij slalomde de 13-1 binnen. Het publiek op de banken, de spelers weer van de bank af, publiek op het veld. De scheids een wederom prima fluitende Berrie Hazenberg, besloot af te fluiten. Het feest kon beginnen en een FEEST werd het!!! De champagne vloog door de lucht, de flessen werden aan de keel gezet en uiteraard Jagermeister erbij. Voorzitter Leo Teunissen reikte de kampioensschaal uit op het veld. Een ware feestexplosie volgde. Overigens ook bijzonder leuk dat bijna het complete bestuur er was, klasse de mannen waarderen het enorm. De ploeg ging de sloot in, jeugdvoorzitter Robin erbij en trainers Marcel en Johan moesten er aan geloven.
Ook in de kleedkamer bleef het lang onrustig. Uiteindelijk allemaal de sloot van ons afgespoeld en boven de diploma’s en medailles ontvangen. Ook dat werd weer een feestje en alle spelers werden toegezongen en bedankt onder aanvoering van aanjager Jesper die zelfs de microfoon van Robin overnam.
Ook vlagger Laurens de Jong kreeg een medaille en Scheids Berrie. Beide heren willen wij bedanken voor alles wat zij dit seizoen voor het team hebben gedaan, grote klasse. Uiteraard kregen ook de trainers een medaille en werden toegezongen door de fantastische spelers. Er volgde nog een lange middag/avond met BBQ, aangeboden door de trainers van de onder 19 dit jaar, Otto, Frank, Marcel, en Johan. En veel drank onder aanvoering van de aanvoerder van de derde helft Daan de Bruin. Ook een groot gedeelte van de supporters at en dronk mee en hadden hun aandeel dat dit een onvergetelijke dag voor de jongens is geworden. Ook beide fotografen willen wij bedanken voor de fantastische foto’s die terug te vinden zijn op de Emma site.
Het seizoen is nog niet afgelopen, nog een paar weken lekker en gezellig trainen met elkaar en nog een toernooi bij onze vrienden van DFC. Komend weekend op trainingskamp naar Weerterbergen, de voorbereidingen zijn in volle gang en het beloofd weer een fantastisch weekend te worden met een geweldige groep vrienden. Wij houden jullie komend weekend op de hoogte vanuit het hopelijk zonnige Weert.

Alle foto's zijn terug te vinden op de FB pagina van SC Emma


 Terug naar vorige pagina

FC UPDATE

Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de feed.