Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlHoe werkt digitaal overschrijven voor verenigingen?

Digitaal overschrijven voor spelers in de B-categorie is vanaf 7 december 2015 gelanceerd. Hierdoor is het niet meer nodig bij een verzoek tot overschrijving de papieren overschrijvingsformulieren in te vullen en naar de KNVB te sturen. Elke speler in het amateurvoetbal kan de overschrijving digitaal laten regelen door zich te melden bij de nieuwe vereniging. Met behulp van Sportlink Club wordt de overschrijving dan in gang gezet.

Vanaf heden worden – met uitzondering van de pupillen- alle overschrijvingen alleen nog maar toegestaan voor het volgende seizoen (seizoen 2016/'17). Dit noemen wij de reguliere overschrijvingsperiode. Deze loopt van 5 maart tot en met 15 juni 2016. Op 15 juni 00:00 uur sluit de overschrijvingstermijn en gaat de dispensatieperiode weer in.

Al deze overschrijvingen worden door de verenigingen digitaal ingediend. Het papieren overschrijvingsformulier is hierbij niet meer nodig.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het digitaal overschrijven is ingebouwd in de Ledenbeheer-module in Sportlink Club. De speler die wil overschrijven naar een andere vereniging gaat naar deze vereniging toe om zich aan te melden.
• Bij aanmelding van een speler bij zijn nieuwe vereniging, wordt deze speler met ingang van het nieuwe seizoen overgeschreven naar de nieuwe vereniging.
• De oude vereniging kan zien dat er een overschrijvingsverzoek loopt.
• Alle overschrijvingsverzoeken worden door de KNVB verzameld en op 1 juli automatisch doorgevoerd.
• Als er geen blokkade is wordt de speler tegelijkertijd afgemeld bij de oude vereniging als lid.
• Als er wel een blokkade is dan moet deze eerst worden opgeheven. In de reguliere periode is dit alleen nog maar een financiële blokkade.
Alle overschrijvingen die tussen 5 maart en 15 juni worden ingediend, worden dus niet eerder dan 1 juli 2016 in Sportlink doorgevoerd.

Blokkade opleggen?

De verenigingen kunnen bij de verschillende spelers een financiële blokkade aangeven als dit van toepassing is. Dit kan de oude vereniging doen totdat de daadwerkelijke overschrijving doorgevoerd is. Wanneer de betreffende speler heeft voldaan aan zijn financiële verplichting dan moet de oude vereniging dit ook zelf verwijderen.

(Nog) niet digitaal

In bepaalde, weinig voorkomende gevallen, is er nog wel een papieren formulier nodig. Dit betreft internationale overschrijvingen en overschrijvingen van en naar het betaald voetbal.

 Terug naar vorige pagina