Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlJO19 vecht zich naar punt bij DFC JO19 met verhit einde (4-4)

JO19 vecht zich naar punt bij DFC JO19 met verhit einde (4-4)

Na 2 flinke nederlagen toch weer een puntje in een Dordtse Derby.

JO19 vecht zich naar punt bij DFC JO19 met verhit einde (4-4)

2 weken lang is er geen wedstrijdverslag verschenen van de JO19. Reden hiervoor was dat er weinig te vertellen viel na 2 flinke nederlagen uit bij Groote Lindt (op alle fronten volledig afgetroefd) en thuis tegen GJS (terechte nederlaag). Opvallend in deze wedstrijden was het grote verschil in fysiek tussen ons en de tegenstanders. Echter was dat te verwachten dit seizoen. Intern is er wel het nodige besproken over wat er beter kan. Vooral in het 'volwassen' voetballen valt een hoop te verbeteren, de tijd van het jeugdvoetbal begint nu toch op zijn eind te lopen.

Afgelopen Zaterdag was een mooi moment om onze rug te rechten uit bij DFC A1, een echte Dordtse derby. Het begin van de wedstrijd was erg rommelig met bijzonder veel balverlies en weinig rust in het spel. DFC was in deze fase dan ook heer en meester. Na verkeerd wegwerken van onze kant werd het 1-0 voor DFC en niet veel later was het diezelfde snelle spits die voor de 2-0 zorgde. Dit alles gebeurde in een tijdsbestek van ongeveer 10 minuten. Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar niets was minder waar. Er werd voor elke meter gestreden en duels werden niet ontweken. We kwamen steeds beter in de wedstrijd en de laatste 25 minuten van de wedstrijd speelde zich eigenlijk volledig op de helft van DFC af. De bal ging van voet tot voet en werd op de juiste momenten uitgehaald om rust te creëren. Wat een verschil met de vorige wedstrijden. Echter ontbrak hetgeen wat we al weken missen ook vandaag weer; doelpunten maken. Jesse schoot 2x op de keeper in een 1 tegen 1 situatie en Dylan schoot 2x achter elkaar in 1 actie op de paal. Kansen waren er genoeg, maar we hadden tweemaal de hulp van DFC nodig om te scoren. Uit een afgeslagen voorzet schoot Dylan via een speler van DFC raak en diezelfde Dylan schoot daarna de bal tegen de keeper aan, waarna hij via een knie van een verdediger in het doel vloog. 2-2 was de ruststand, overigens ook volgens enkele supporters van DFC volledig terecht.

De 2de helft gaf een ander spelbeeld als de eerste. DFC ging extra gas geven en deden er alles aan om in deze derby de winst over de streep te trekken. Harde tackles en stevige duels werden aangegaan, waar uiteraard niks mis mee is, maar we hielden ons op een volwassen manier staande. Het werd echt vechtvoetbal met gelukkig een zeer goed leidende scheidsrechter. Uit een counter kwamen we op 2-3. De goed ingevallen Ronaldo gaf een crosspass op Dylan, die speelde zijn man uit en gaf laag voor op Levy, die de bal simpel binnen tikte. Hierna ging de wedstrijd verder waar die gebleven was, namelijk DFC dat in de aanval was. Een minuut of 10 hielden we stand tot DFC op gelijke hoogte kwam. 3-3 en we konden weer opnieuw beginnen. Er kwamen steeds meer harde overtredingen, maar we lieten ons niet gek maken en reageerde hier professioneel op en lieten het aan de zeer goed leidende scheidsrechter over. Uit een spaarzame tegenaanval kwamen we gelukkig dan op 3-4. Ronaldo schoot vanaf een meter of 25 knap raak in de korte hoek. Hierna waren er nog zeker 10 minuten te spelen. Het werden 10 minuten van billen knijpen, waar we met iets meer geluk en slimmigheid in de counter wellicht de wedstrijd op slot hadden kunnen gooien. Jammer genoeg kwam DFC in de laatste minuut op 4-4, wat over heel de wedstrijd gezien een terechte uitslag was.

Wat hierna gebeurde sloeg werkelijk nergens op. Enkele spelers van DFC duwde meerdere keren hun eigen clubscheidsrechter en sloegen onze vlagger Jos van achter op zijn hoofd. Ook enkele supporters bemoeide zich er mee. DFC onwaardig dit, gelukkig stonden er bestuursleden te kijken en treffen zij hopelijk de juiste maatregelen tegen deze personen. Er waren er ook enkele personen die de boel kalmeerde en dus was niet iedereen kwaadwillend. Gelukkig speelde wij als Emma geen enkele rol in dit opstootje, buiten Jos dan die een klap kreeg. Jammer dat een stevige wedstrijd, waar niets mis mee is, zo moet eindigen.

Man of the match vandaag was Iso. Hij speelde als linksback tegen een snelle en fysiek sterke tegenstander, maar speelde hem vakkundig uit de wedstrijd. Geen duel werd door onze kleine strijder uit de weg gegaan en ook voetballend deed hij zeer goed mee.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Groot Ammers om 14.00!!

 


 Terug naar vorige pagina