Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlMO-17 vergeet zichzelf te belonen na goede 1e helft

 Na de afdroging van vorige week tegen het super combinerende Kozakken Boys hadden we een aantal afspraken gemaakt. Waarom kunnen zij dit wel en wij niet? Individueel waren we veel beter en we hadden zomaar nog kunnen winnen als we de kansen af hadden gemaakt in de eerste helft. Maar is dat waar we heen willen? Winnen op individuele kwaliteit? Als je speelt als een team kan je veel meer bereiken.

Jammer genoeg stond afgelopen week de vier keer jaarlijkse toetsweek weer voor de deur waardoor we nog niet heel lekker hadden kunnen trainen, maar de vrijdag training werd door de meeste meiden top aangepakt. We hadden een aantal wedstrijdsituaties erbij gepakt en verwerkt in trainingsvormen, in de hoop dit in de wedstrijd terug te gaan zien (en dat gebeurde!!).

Hekkensluiter VVAC uit Ottoland was de tegenstander (zegt natuurlijk niks in deze competitiefase). We begonnen goed en het centrale duo bestaande uit Jaimy en Chelsea bewoog uitstekend zonder bal. Enige algemene minpunt van de 1e helft was dat dit niet goed benut werd, zoals zovaak op de training gezegd staan Jaimy en Vera altijd vrij en als je het niet meer weet, kan je altijd de bal bij hun kwijt! VVAC was na twintig minuten nog geen een keer in onze zestien geweest. Wij speelden goed. De combinaties die we hadden geoefend werden perfect uitgevoerd en Demi was als eindstation een ware nachtmerrie voor het arme backje van VVAC. Jammer genoeg stonden de paal, lat, en de keeper in de weg, anders had Demi er vandaag vier gemaakt. 1e helft echt heel goed gespeeld Demi!!

Na een kleine twintig minuten spelen was het Beyza die vanuit een afstandsschot de tegenstander haar hand raakte, penalty. Ze ging zelf achter de bal staan, maar helaas deed ze een imitatie van Lex Immers in zijn goede jaren bij Feyenoord. Recht op de keeper en de rebound verdween in Gorinchem. Vijf minuten later was het gelukkig aanvoerster Mandy die het goede voorbeeld gaf en de bal binnenschoot. Assist van Chakira uit een prima corner! We kregen hierna nog zoveel kansen op meer, maar zoals het gezegde gaat: Als je ze zelf niet maakt dan….. krijg je ze tegen. Chakira wisselde vandaag fantastische passes af met een paar mindere passes, helaas belandde er een rond de 16 bij een tegenstander in haar voeten en die schoot de bal in een keer over Kimberley heen. 1-1. Twee minuten later werd het nog erger en na een miscommunicatie stuiterde de bal vanuit de kluts in ons eigen doel. Zo stonden we na een goede 1e helft bij rust 2-1 achter tegen een matige ploeg.

Na de rust vielen we weer terug in ons spel van afgelopen weken. Demi was onzichtbaar en we kwamen niet meer in de buurt van de VVAC keepster. Zo moet het dus niet! Uiteindelijk kregen we na een laatste wanhoop poging op de 2-2, in de laatste minuut uit een counter de 3-1 om onze oren. Jammer van de uitslag, maar helemaal niet belangrijk. We hebben de 1e helft goed gespeeld en kunnen hier mee verder. Na de winterstop moeten we er staan, nieuwe competitie, nieuwe tegenstanders en een goed combinerend Emma ! (Daar gaan we op trainen komende tijd!!!)

Complimenten naar het team vandaag, maar in het bijzonder naar keepster Kimberley die van achteruit prima coachte en het team vertelde dat het niet altijd vooruit hoeft. Dat is waar we heen willen! Zaterdag spelen we uit tegen koploper HSSC. Deze week hard trainen en dan gaan we ze verassen!!

De trainersTerug naar vorige pagina