Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlONS CLUPPIE

Beste Leden,

Het is al weer de tijd voor bezinning, vriendschap en familieherenigingen, kortom de kerstdagen komen er weer aan.

Na een drukke tijd is het ook voor het bestuur weer een tijd om op adem te komen. Wij als bestuur zijn het afgelopen jaar elke dag bezig geweest om jullie club te vertegenwoordigen en om de vereniging toekomstbestendig te maken. Anne en John van Slooten gaan de 22e weer naar Ierland (John overweegt de Ierse Nationaliteit aan te nemen omdat hij in 2017 ruim 150 dagen daar heeft verbleven) geniet er van familie van Slooten want jullie inzet is met geen pen te beschrijven, jullie hebben dit verdiend. Ton van Eijsden verblijft die week met Beppie in een kuuroord genaamd: HWMNOK van Center Parcs.(voor mensen die dit niet weten: het nieuwste park genaamd: Hij Wil Maar Niet Omhoog Komen ergens in Overijssel, geniet ervan.) Ondergetekende moet ook verstek laten gaan daar ik ook verblijf in een kuuroord op de Cauberg. Omdat de voorzitter altijd stinkt probeer ik van mijn sigarenverslaving af te komen.

Wat betreft de toekomst van sportend Dordt zoals jullie in de media wel hebben vernomen speelt er aardig wat in het Dordtse. Wij hebben ondertussen een vervolgafspraak gemaakt met de gemeente c.q. sportbedrijf i.v.m. het al dan niet doorgaan van een kunstgrasveld. Een toch wel belangrijk item om-zoals onze vrienden van OMC- niet kapot te gaan aan bureaucratie en het zogenaamde vooruitschuiven. In 2009 kwamen wij samen met EBOH in aanmerking voor kunstgras, hetgeen toen op de lange termijn is geschoven om diverse begrijpelijke redenen. Nu ruim 8 jaar verder is het zover doch er is geen ruimte binnen de gemeente om dit te realiseren. Ik kan niet in de financiën van de gemeente kijken doch ik geloof hen op hun woord. Alleen vraag ik mij af of het beleid van onze gemeente niet verkeerd wordt uitgevoerd. De stelregel is: het initiatief ligt bij de clubs en wij als gemeente kijken wat we kunnen realiseren. (ruim 5 miljoen euro voor herindeling van de bekende sportaccommodaties) Er liggen dus nu al wat plannen bij de gemeente die deze 5,2 miljoen al aardig benaderen.

Zo wordt er naar ik heb vernomen 1,7 miljoen gereserveerd voor de ‘herstructurering’ van de accommodatie van onze Trotse FC op de Krommedijk.

Ik ga ervan uit dat hier ruim 9 ton zit voor het verplaatsen van OMC. Zij krijgen derhalve daar dan een kunstgrasveld-voor gemeenschappelijk gebruik- en een clubgebouw grenzend aan de plaatselijke FC. (op de 1e verdieping? van het huidige clubgebouw) Prachtig en OMC verdient dit ook, doch wat gebeurt er daarna? Door o.a. de onzekerheid is die vereniging gehalveerd door opzegging van leden, dus de kans bestaat dat het bestaansrecht op de tocht komt te staan. Ongelofelijk een prachtvereniging met geweldige leden en bestuur die –in mijn ogen- hun zelfstandigheid kunnen verliezen. Uiteraard een keuze die een aantal jaren terug te billijken was doch door het verstrijken van de tijd een uiterst onzekere toekomst voor hen zal inleiden. Nu is er nog niets aan de hand want de plaatselijke FC krijgt dan eindelijk de accommodatie die een betaald voetbal organisatie toekomt. Ik hoop het voor OMC dat mijn doemdenken nergens op gebaseerd is.

Dan de Schenkeldijk: Eindelijk lijkt het goed te komen met Dubbeldam , er komt een gezamenlijk terrein voor hen te samen met Movado (korfbal) en de tafeltennisvereniging ,van harte gefeliciteerd zo hoort het ook. (kosten geraamd op een kleine 3 miljoen?) Voorts wordt het sportcomplex Patersweg (Movado) klaargemaakt als groenvoorziening.

Als financiële man zijn er volgens mij ook oplossingen die de kosten hiervan aanzienlijk verlagen. Doch we zijn een roepende in de woestijn en kunnen alleen langs de kant toekijken. Mijn inziens kunnen er door aanpassingen een klein miljoen worden bespaard.

Wordt vervolgd….. En als laatste de nieuwste puntjes binnen onze vereniging:

- Gordon van het programma: Gordon gaat trouwen zijn huwelijk niet laat doorgaan, Wat blijkt: de inschrijving van Peter Riet is nooit aangekomen en Gordon heeft in het profiel van onze Peter in hem de ideale ‘vrouw’ gezien.

- Sienna en onze Joey Steenbakker hun eerste samenwoonperikelen hebben: Joey gooit handdoeken op de grond terwijl er wel degelijk beugels zijn om deze netjes op te hangen. Voorts laat hij zijn tandenborstel en tandpasta regelmatig op de wastafel slingeren, Joey graag in de daarvoor bestemde opbergaccessoires plaatsen. - Sienna aan mama Dolly gevraagd heeft als ze voor hen kookt zonnebloemolie te gebruiken, immers Joey moet tegenwoordig zittend plassen vanwege zijn onzichtbare en op de tast onbereikbare apparaatje. - Onze penningmeester en assistent scheidsrechter bij de dames blij is met zijn functie en tijdens het kerstbal een officiële functie heeft (munten). Dit scheelt hem 8 hechtingen en 70 tabletjes Paracetamol. (niet op de fiets komen hoor Jan) - 1 keer in de maand onze clubavond op vrijdag weer in ere is hersteld en met succes, klasse activiteitencommissie - wij weer trots kunnen zijn op onze onderhoudsmannen, Gerard, Jan, Dirk S. en Dirkie N. Wat jullie doen voor ons is onbetaalbaar. - Krijn zo goed als geheelonthouder is geworden, hij drinkt tegenwoordig alleen in het weekeinde (alleen loopt zijn weekend van woensdag t/m zondag). Het schijnt nu zo te zijn dat hij de naam van zijn vrouw op zondagavond niet vergeten is, het gaat de goede kant op Krijn - Krijn een aanbod van Anne van Slooten heeft afgeslagen inzake een buitenechtelijke relatie. (volgens hem is ze te weinig bij hem in de buurt en Ierland ziet hij niet zitten) - de voorzitter Monique van Helden tijdens de dartopening heeft laten winnen teneinde hun ongelofelijke inzet niet te verliezen. - Egon Bergmans is gesignaleerd bij “the Voice” als look-a-like van Sugarlee Hooper, doch niet de voorrondes gehaald heeft. - Leon Steenbakker te samen met Mar een weekje eindelijk een weekje zonder verjaardagen heeft gehad…na ruim 114 verjaardagen werd dat ook wel eens tijd.

Als laatste wens ik een ieder fijne feestdagen en een voorspoedig 2018 en wil ik namens het bestuur een ieder bedanken die zich op de 1 of andere manier heeft ingezet voor ons cluppie 6 januari aanstaande is er weer een nieuwjaarsreceptie waarbij ik helaas niet aanwezig kan zijn (uitwisselingsprogramma met vv Wieldrecht).


Jullie voorzitter Leo Teunissen.

          Terug naar vorige pagina