Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlSC Emma - RSV 5-2 (2-1)

1-0 Rowdy Nijenhuis (Shendro Cristina), 1-1 RSV, 2-1 Michel van Pelt (Rowdy Nijenhuis), 3-1 Coen Cleef (-), 4-1 Rowdy Nijenhuis (Maikel Steenbakker), 4-2 RSV, 5-2 Maikel Steenbakker (Rowdy Nijenhuis)

Emma zet zegereeks voort

Emma heeft ook haar 3de competitiewedstrijd van het seizoen winnend af weten te sluiten. Thuis tegen RSV kwam het, op enkele momenten na, weinig in de problemen. Na 3 wedstrijden heeft Emma de maximale score van 9 punten en al 15 gescoorde doelpunten. De bezoekers uit Rucphen wachten nog op hun eerste punten.

Emma begon goed aan de wedstrijd. RSV zakte in op eigen helft en liet Emma het spel maken. Dit ging ze goed af. De bal ging snel van voet tot voet en het was wachten op de eerste kansen. Na wat schoten van afstand en 2 gemiste kopballen was het na ongeveer 20 minuten raak. Joey Steenbakker werd vrijgespeeld op het middenveld waarna hij de bal in de loop meegaf op de diepgaande Shendro Cristina. Die nam de bal aan en wilde uithalen, maar voor hij dit wilde doen was het Rowdy Nijenhuis die eerder bij de bal was en vanaf rand 16 raak schoot. 1-0 en niets aan de hand voor Emma. Een minuut of 8 later was het uit het niets 1-1. De sterke spits van RSV stond bij een counter duidelijk buitenspel, er werd dan ook gevlagd, maar de scheidsrechter liet doorspelen. 1 op 1 met Tom van Leer rondde de spits koelbloedig af. De scheidsrechter gaf zelf later toe dat het inderdaad buitenspel was, maar dat de pass op de spits geschampt was door een speler van Emma waardoor het buitenspel opgeheven werd. Volgens hem is dit een nieuwe regel. Bij niemand van ons was dit bekend dus wellicht is het tijd voor een opfriscursus betreffende de spelregels. Emma was hierna heel even van slag en RSV kreeg een gigantische kans op de 1-2. Echter werd deze hoog over geschoten en Emma pakte het initiatief weer op. De kansen begonnen weer te komen en in de 38ste minuut was het Michel van Pelt die fantastisch raak schoot binnenkant paal na een pass van Rowdy Nijenhuis.

In de 2de helft probeerde RSV er logischerwijs nog iets van te maken en zij deden dit door vaak direct de fysiek sterke spitsen te zoeken. De verdediging stond echter goed en gaven weinig weg. Emma bleef het initiatief houden en probeerde RSV kapot te spelen. Dit vertaalde zich de eerste 10 minuten na rust nog niet in echt grote kansen, maar toch wist Emma op wilskracht te scoren. Coen Cleef jaagde door op het middenveld van RSV, pakte de bal op inzet half af, waarna hij in bezit kwam van een verdediger van RSV. Ook hier liep Coen, die de gehele wedstrijd niet van de bal te krijgen was, op door en nu ontfutselde hij de bal wel in zijn geheel. Hij tikte hierna simpel raak langs de uitgekomen keeper. 3-1 en de wedstrijd was, normaliter, gespeeld. RSV gaf echter nog niet op en bleef snel de lange bal zoeken om gevaar te stichten. Rowdy Nijenhuis maakte echt met een fantastisch doelpunt een einde aan alle 'onzekerheid'. Hij dribbelde op hoog tempo op zijn man af, die gedwongen werd achteruit de lopen, en schoot net in de 16 keihard raak, 4-1. Hierna kopte de spits van RSV nog knap raak uit een vrije trap, waardoor de 4-2 op het scorebord kwam. Even later werd Joey Steenbakker neergelegd in de 16 en kreeg Emma een penalty. Rowdy Nijenhuis schoot deze helaas mis, maar 10 minuten voor tijd schoot Maikel Steenbakker vanaf een meter of 18 de bal hard in de verre hoek en kwam toch de 5-2 eindstand op het scorebord.

Al met al een wedstrijd waarin zeker meer gescoord had moeten worden. 5/6 100% kansen werden om zeep geholpen, waardoor RSV toch wat geloof hield. Dit keer kon er geen keus worden gemaakt voor de man of the match. Coen Cleef en Rowdy Nijenhuis waren dit vandaag beide. Coen was niet van de bal te krijgen vandaag en bekroonde zijn spel met een doelpunt. Rowdy maakte vandaag het verschil met 2 assists en 2 goals.

Opstelling: Tom van Leer, Koen van Sint Annaland, Thomas Vigelius, Joshua Batenburg, Randy van Eden, Coen Cleef, Maikel Steenbakker, Joey Steenbakker ('86 Jelle van der Veeken), Michel van Pelt ('83 Bryan Stiegelis), Shendro Cristina ('86 Vincent de Klerk), Rowdy Nijenhuis

Volgende week speelt Emma om 14.30 uit bij nr. 2 BSC in Roosendaal !!

Foto: Rowdy Nijenhuis en Joey Steenbakker na afloop van de wedstrijd (fotograaf Fred van Dongen).Terug naar vorige pagina

FC UPDATE

Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de feed.