Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlSC Emma hervindt zich en wint (3-1)

Het Paasweekeinde heeft vierdeklasser SC Emma goed gedaan. De Dordtse ploeg die haar laatste vier duels voor het Paasweekeinde verloor, pakte vier punten uit de ‘dubbel’ met het Brabantse DIOZ. Zaterdag werd het in Zegge 1-1, Tweede Paasdag kende Emma geen genade (3-1).

Doordat koploper DSE met 5-0 won moet Emma, dat tot de winterstop fier op kop ging, voorlopig nog genoegen nemen met de tweede plaats. Als periodewinnaar hebben de Dordtenaren in elk geval al een toegangsbewijs voor de (promotie)nacompetitie op zak.

Emma; speler Randy van Eden, die vanmiddag voor de belangrijke tweede Dordtse goal tekende, doet verslag: “Vandaag begonnen we weer aardig aan de wedstrijd. We wilden voetballen, maar op ons veld is dat niet altijd mogelijk. Maar zo nu en dan kwamen we er goed uit. We kregen een aantal goede mogelijkheden maar deze werden niet benut. DIOZ kwam af en toe er uit, maar werd hooguit één keer gevaarlijk”.

Randy over het tweede bedrijf dat dubbelblank begon: “Hetzelfde spelbeeld: wij weer de bal en de kansen, DIOZ de lange ballen. Bij zo’n lange trap pikte hun rechtsbuiten de bal op, gaf vervolgens voor en waarna hun nummer 10 vrij kon inkoppen voor de 0-1. Wij lieten onze koppies niet hangen en bleven hetzelfde spelen. Na een dieptebal van Thomas Vigelius die Vincent de Klerk klaarlegde voor Lowell Barends kon die laatste met zijn rechter de bal in de kruising schieten: 1-1. Wij voelden dat er meer in zat en gaven meer druk vooruit. DIOZ had het hier lastig mee en raakte het helemaal kwijt. Nadat ik diep gelopen was en naar binnen kroop, kon Joey Steenbakker de bal binnendoor op mij steken. Ik raakte de bal maar half maar die rolde langzaam toch de goal in: 2-1”.

De voorsprong gaf SC Emma vleugels. Randy van Eden: “Dylan Sponselee die bij de selectie zat maar normaal zijn minuten maakt in de A1, kon fraai de 3-1 op het scorebord zetten. Een mooie beloning voor hem, hij traint al een tijdje met ons mee en doet het fantastisch.”

Vreugde na afloop in Emma’s kleedkamer waar het wekenlang na wedstrijden ijzig kil was. Randy tot slot: “Eindelijk weer drie punten. En we hebben nog een wedstrijd tegoed. Wij willen de druk op de concurrentie houden, want deze competitie is spannend. Iedereen snoept punten van elkaar af”.

*Stand bovenaan: DSE 22-43, SC Emma 21-38, Sprundel 22-38, BSC 21-36,6de GSC ODS 23-33. Emma haalt komende zondag (28 april) in, uit bij HSC’28 dat na de zege van vandaag twaalfde staat.

©Stem van DordtTerug naar vorige pagina

FC UPDATE

Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de feed.