Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nl



SC Emma Vr Za1 <> Seolto Vr Za1 Uitslag 7-0

OH JONGENS WAT IS HET KOUD!!!
Dat moet wel de uitspraak van deze wedstrijddag zijn. De missie van de dames op deze koude winter dag was om de overwinning van 2 weken geleden een goed vervolg te geven tegen de VR1 van Seolto.

En dat Emma op een missie was werd al snel duidelijk. Met goede combinaties en mooi samenspel werd Seolto vanaf de aftrap onder druk gezet. In de 5e minuut was het onze aanvoerder Sienna die een aanval afrondde en voor de 1-0 kon aantekenen. In de 17e en 22e minuut was het de zussencombinatie die de voorsprong naar 3-0 bracht. Want Morgan (wie anders) kon 2 keer beheerst afronden na een pass van Sienna. Gelukkig bleef Emma goed voetballen en ging de ploeg hongerig opzoek naar meer goals. In de 26e minuut was het Shanaiska die op aangeven van Morgan de 4-0 binnen schoot. De 30e minuut was weer “sistertime” want Sienna schoot de 5-0 binnen na een goede actie van Morgan. Hierna ging de storm van Emma liggen. De tegenstander van vandaag was uitstekende om het positiespel en de combinaties te verbeteren. Hier werd Emma dan ook dankbaar gebruik van gemaakt en er werd echt goed gevoetbald. Met een geplaatst schot was het Morgan in de 42e minuut met haar derde doelpunt van de dag 6-0. Een voorzet van Shanaiska werd door iedereen gemist in de 45e minuut waardoor de bal in één keer in de verre hoek viel.
Hierna zochten de ploegen de rust om met een 7-0 (!!!) voorsprong voor de thuisploeg.

In de rust werden er wat omzettingen gedaan en ging de ploeg vol goede (tegen)zin weer de kou in voor de 2e helft.
Eén van de omzettingen was het debuut van Romy uit de MO17-2 die Alysha afloste op het middenveld. Dit was misschien wel het enige hoogte punt van de tweede helft. De combinaties lukte niet meer en er werd veel balverlies geleden. Op de bank bij de wissels ging dan ook snel meer over de kou dan over de wedstrijd. Alysha was het die iedereen om de 2 minuten eraan wou herinneren hoe koud ze het had met de uitspraak: Oh jongens wat is het koud. En was het Lotte die een discussie begon over de voortplanting van het zeepaardje (ik verzin dit niet). De tweede helft had verder geen noemenswaardige gebeurtenissen en iedereen kon na het eindsignaal de warme kleedkamer/kantine opzoeken.

Man van de wedstrijd was onze enige echte grensrechter Egbert. De eerlijkste vlagger uit de competitie, die vandaag 2x een helft de kou trotseerde om zich als een gazelle langs de zijlijn te bewegen!!

Vandaag dus een wedstrijd met twee gezichten. Aan de ene kant hebben we geleerd dat als er hard gewerkt word en goed de combinaties word aangegaan er geen team is dat ons kan stoppen. En we hebben geleerd dat als we er niet voor werken en geen extra stapje zetten voor elkaar, we het lastig hebben tegen elke ploeg. De wissels en trainers hebben dankzij Lotte ook nog geleerd dat bij de zeepaardjes het mannetje via zijn broedbuidel voor de eitjes zorgt.

Volgende week spelen in Hendrik-Ido-Ambacht tegen de koploper uit de competitie.
Om 15:00 word er gespeeld tegen IFC VR2.

De (assistent) Trainer
 



Terug naar vorige pagina