Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlSC Emma zet herstel voort

Emma beleefde een perfecte dag dankzij de 0-2 uitzege bij HSC'28 en het puntenverlies van de titelconcurrenten. Joey Steenbakker tekende voor beide Dordtse treffers.

Niet alleen de verdiende 0-2 uitzege bij HSC'28 in het Brabantse Heerle zorgde voor vreugde bij SC Emma. De ploeg kreeg na afloop ook ander goed nieuws te vernemen: de titelconcurrenten DSE en BSC hadden hun onderlinge inhaalduel met een 1-1 gelijkspel afgesloten. Hierdoor is Emma, dat nog een wedstrijd moet inhalen, op doelsaldo weer virtueel koploper in de vierde klas.

Emma's Randy van Eden over de belangrijke triomf van vanmiddag: "HSC'28 speelt voor lijfsbehoud en daar is het lastig tegen te spelen. We begonnen de wedstrijd slap. HSC kreeg genoeg kansen om de score te openen. Maar uit het niets maakten wij de 0-1 door Joey Steenbakker, die de bal vanaf het middenveld kreeg gestoken. Joey kon de keeper passeren en binnenschieten. Wij kwamen iets meer in het spel, maar nog niet zoals we normaal spelen. HSC kreeg nog wel een makkelijk gegeven strafschop, maar onze keeper Tom van der Leer pakte deze goed uit de hoek en hield ons zo op voorsprong".

Na rust kwam Emma goed uit de kleedkamer. Randy van Eden: "De tweede helft waren wij beter. Uit de eerste beste kans kon wederom Joey Steenbakker de 0-2 maken. HSC dat de punten best kan gebruiken, speelde veel lange ballen en gaf de nodige ruimtes weg. Toch kreeg onze doelman Tom van der Leer de zwaarste klus te verwerken. Hij pakte een bal uit de kruising en hield zo de nul. Blij met deze drie punten. We kunnen ons opmaken voor een spannend slot van de competitie".

De 0-2 betekende Emma's tweede zege op rij. De ploeg is duidelijk bezig te herstellen van een zwakke periode waarin vier duels achtereen én de koppositie werden verloren.

*Stand bovenaan na vandaag: DSE 23-44 (+15), SC Emma 22-41 (+22), Sprundel 22-38, BSC 22-37.

*Zondag 5 mei haalt Emma in bij Wernhout. Daarna wacht de Dordtse ploeg nog wedstrijden tegen NSV (u), RSV (u) en op de slotdag naar verwachting de 'kraker' tegen BSC (26 mei thuis).

©Stem van DordtTerug naar vorige pagina

FC UPDATE

Er is een fout opgetreden bij het ophalen van de feed.