Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlVerslag SC Emma -SC OMC in AD De Dordtenaar

De eerste Dordtse derby in de vierde klasse C werd gisteren overtuigend gewonnen door SC Emma. Gesteund door een vliegende start speelde de thuisploeg stadgenoot OMC naar een ruime nederlaag: 7-0.

Toeschouwers die net na de aftrap even met de ogen knipperden, misten de openingstreffer. Binnen 12 (!) seconden had SC Emma de OMC-defensie uiteengespeeld. Aanvoerder Maikel Steenbakker schoot raak en dus liepen de bezoekers direct achter de feiten aan.

Breekpunt

,,We waren duidelijk niet wakker en begonnen na een minuut pas te voetballen'', blikte OMC-trainer Maurice van Dalen terug op de dramatische start van zijn elftal. ,,Daarna pakten we het op, kregen kansjes en hadden in mijn ogen een goal moeten maken. Kort voor rust maakten zij echter de tweede, dat werkte toch door in de koppies. De snelle 3-0 in de tweede helft was het breekpunt.''

SC Emma scoorde inderdaad op psychologisch goede momenten. In de slotfase van een eerste helft, waarin OMC ook kansjes kreeg, verdubbelde de thuisploeg de voorsprong via Michel van Pelt. Hij rondde beheerst af na een steekpass van de sterk spelende Shendro Cristina. Na de kantwisseling zette Joey Steenbakker, terug na een maandenlange schorsing, zijn rentree kracht bij met een doelpunt na een schitterende actie.

Geconcentreerd

Roy de Bruin, de trainer van SC Emma, zag daarna hoe zijn jonge elftal uitliep naar een ruime overwinning. ,,Natuurlijk was de goede start mooi, maar we hebben dit seizoen wel vaker voorgestaan en het toch uit handen gegeven. Daarom heb ik in de rust aangegeven dat we geconcentreerd moesten blijven achterin. Dat lukte goed, want OMC had niets meer in te brengen en dat was onze verdienste. We waren de baas op het veld, hielden de nul en de ene aanval was nog mooier dan de andere. Bovendien blijven we door deze overwinning bovenin meedraaien'', sprak De Bruin tevreden.

Nadat Cristina de 4-0 had gemaakt, moest OMC met tien man verder. Remco Grob trok aan de noodrem bij een uitbraak van invaller Gendrick Laclé en kreeg rood van de piepjonge scheidsrechter Torremans.

Meerderheid

SC Emma profiteerde van de numerieke meerderheid door nog drie keer te scoren. Van Pelt tekende uit een vrije trap voor de 5-0, Cristina sloeg ook nog twee keer toe. Zijn laatste goal kwam van elf meter, nadat invaller Daryl Gielaard een overtreding had begaan op Randy van Eden. Daarmee eindigde de middag mooi voor SC Emma, terwijl OMC onderin blijft hangen.

SC Emma: Van de Vreede; Andeweg, Vigelius, Harris, Van Eden; Maikel Steenbakker (74. Van der Veken), Gooshouwer, Joey Steenbakker, Brouwers (62. Laclé/76. Stiegelis); Van Pelt, Cristina

OMC: Jansen; Grob, Mark van der Linden, Amin Elmard (79. Gilaard), Wesley van der Linden; Aouam, Faasen, Michael Bosua, El Yaakoubi; Oduro Amoah, Nicky Bosua (86. Ter Borg).


 Terug naar vorige pagina