Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlWedstrijdverslag RFC<> SC Emma uitslag 5-6 rust (3-4)

Vandaag stond de wedstrijd op het programma tegen RFC uit Raamsdonkveer. 2 middenmoters waarbij de winnaar vandaag aanhaakt bij de top in de 4e klasse C en de verliezer voorlopig even een stapje terug doet.
Zoals de uitslag doet vermoeden was het een zeer vreemde wedstrijd waarbij het publiek de grote winnaar was. De trainers zullen hier waarschijnlijk anders over gedacht hebben. Schitterende acties werden afgewisseld met kolderieke fouten.

Na amper 10 minuten spelen stond de piepjonge ploeg van Roy de Bruin al met 2-0 achter. Daarna werden de mouwen opgestroopt en scoorde SC Emma snel de 2-1 en 2-2 door Ozkan Daghi en Michel van Pelt. Balverlies op het middenveld werd direct daarop afgestraft door de behendige spits van RFC 3-2.
Terwijl iedereen al dacht te gaan rusten met een achterstand dachten de mannen in het veld er toch anders over. Een schitterend afstandsschot van jubilaris Maikel Steenbakker leverde de 3-3 op en nog geen minuut later was Wessel Brouwers het eindstation van een mooie aanval over veel schijven 3-4.

Slap beginnen na de thee leverde RFC al heel snel de 4-4 op. Daarna was het enkel en alleen SC Emma wat de klok sloeg. Het spel werd aanzienlijk beter en er kwamen voldoende kansen. Shendro Cristina scoorde met een prachtige uithaal de 4-5 en wederom Maikel Steenbakker luisterde zijn 100e competitiewedstrijd in het eerste van SC Emma op met de dik verdiende 4-6. Diverse goede mogelijkheden waren vervolgens niet aan Emma besteed en wist RFC ver in blessuretijd toch nog de 5-6 te maken. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter deze zeer sportieve wedstrijd af. Door dit resultaat staat Emma nu op de 6e plaats . De eerste 6 ploegen hebben zich los gemaakt van de andere ploegen. Na lang blessureleed viel Nick Bolte halverwege de 2e helft in.
Goed om te zien dat de ziekenboeg leeg begint te lopen en dat de trainer steeds meer keuzes krijgt om zijn team samen te stellen.

Zonder iemand vandaag te kort te doen een speciaal compliment van Shendro Cristina. Hij wordt steeds fitter en bleef constant aanspeelbaar en is niet van de bal te krijgen. Zijn sterke wedstrijd werd vandaag beloond met een prachtig goal.

Volgende week de enige Dordtse derby in de 4e klasse. Onze vrienden van OMC komen op ons sportpark langs. Aanvang 14.30 uur.


 Terug naar vorige pagina