Sportclub Emma
Gemeentelijk Sportpark Reeweg
Halmaheiraplein 8
3312 GH Dordrecht
T: 078-6148188
E: info@scemma.nlWedstrijdverslag Sc Emma VR ZA1 versus Pelikaan VR1

Wij gaan niet verliezen en de punten blijven hier!! Dat was de instelling van vandaag (zaterdag) waarmee de dames de wedstrijd in gingen. En deze instelling was nodig want koploper Pelikaan VR1 was de tegenstander van vandaag.

Vanaf de eerste minuut was Emma heer en meester op het eigen hoofdveld. De speelsters van Pelikaan kregen geen centimeter ruimte en werden aan alle kanten voorbij gespeeld. In de 5e minuut was het onze aanvoerster die met een geplaatst schot de keeper van Pelikaan tot een redding dwong. Dit was het enige wapenfeit van de kant van Emma in de openingsfase die het veldoverwicht niet om kon zetten in kansen. De aanvalsters van Pelikaan waren aan de andere kant nauwelijks gevaarlijk en kwamen niet verder dan een aantal afstandsschoten. Het duurde tot de 26e minuut tot het veldoverwicht ook in de score werd uitgedrukt. Met een sterke actie waarin meerdere speelsters van Pelikaan het bos in werden gestuurd, kon onze nummer 9 de 1-0 binnenschieten. Het uitzinnige publiek op het balkon was nog niet bijgekomen van de eerste treffer of de tweede lag er ook al in. In de 29e minuut werd een schot Valerie nog gekeerd door de keeper maar tegen de rebound van nummer 9 kon ze niks inbrengen en stond er een comfortabele 2-0 op het scorebord. Niks aan de hand zou je zeggen, maar in de 36e minuut kwam Pelikaan met een prachtig afstandsschot terug in de wedstrijd 2-1. Er werden een aantal wissel doorgevoerd aan de kant van Emma en dat resulteerde al snel in doelpunten. In de 43e minuut was het Shanaiska die op aangeven van Abony de 3-1 kon binnen schieten. Nog geen minuut later kreeg de jarige Faranes de kans op 4-1 vanaf de stip. Ze faalde niet vanaf 11 meter en de ploegen zochten de kleedkamers op.
De tweede helft begon op dezelfde manier als de eerste. Emma de betere ploeg en Pelikaan die met afstandsschoten probeerde te scoren. In de 54e minuut was het Morgan die op aangeven van onze aanvoerder de 5-1 kon scoren. De wedstrijd was gespeeld en beide ploegen zouden elk nog 1 keer tot scoren komen. In de 79e minuut was het wederom Morgan en in de laatste minuut zorgde Pelikaan voor een 6-2 eindstand.

Onder leiding van vrouw van de wedstrijd Lotte was de verdediging vandaag weer een goed geoliede machine. De dames van Pelikaan hebben nauwelijks kansen gekregen en kwamen niet verder dan een aantal afstandsschoten.
Verder gaan de complimenten uit naar onze aanvoerster en nummer 9 Sienna, die met 2 doelpunten en een assist (met links) goed op dreef was.

Volgende week spelen we een Dordtse derby tegen de Dames van OMC waarin we de weg naar de koppositie verder zullen vervolgen.

De (assistent) Trainer

 Terug naar vorige pagina