Alweer een nieuw sportjaar

Beste Leden,

Het seizoen is wederom begonnen. Ons 1e elftal heeft de beker er weer opzitten (helaas met wisselend succes) en heeft in de voorbereiding een aantal vriendschappelijke toernooien gespeeld.

Bij onze vrinden van SSW werd de 1e prijs weggekaapt. Voor het eerst sinds jaren werd dit toernooi gewonnen met de spelers die tot dan toe getraind hadden.

Bij vv EBOH moest genoegen worden genomen met een 4e plaats, net buiten het podium. Zoals al bleek heeft deelname aan toernooien als deze alleen nut als er met een complete selectie aan wordt deelgenomen. Ondanks een nederlaag tegen DFC en onze maatjes van GSC/ODS zaterdag bleek dit toernooi toch een welkome voorbereiding. Na afloop werd in de sociëteit de prettige onderlinge contacten weer eens opgehaald. Vooral onder de ouderen onder ons was het weer een leuk samenzijn. Behoudens de selecties waren er veel ouderen te ontdekken. Zo zagen wij Opa Leen Verkerk weer eens, vastgeklonken aan een barkruk, herinneringen ophalend aan de 1e wereldoorlog. (ik hoop dat hij heelhuids is thuisgekomen op zijn Ferrari-scooter en dat hij mama Pleun heeft weten te ontwijken want anders is het zeker niet goed afgelopen) Leuk om Ries Fok hersteld te zien van zijn lichamelijke ongemakken en dat René Ebbers tijd heeft vrij weten te maken om op het toernooi aanwezig te zijn. (immers ik begreep dat hij flink achter Vreedonkvrouwen schijnt aan te zitten). Namens Emma bedanken wij hen voor de uitnodiging, het was prima geslaagd.

Aanstaand weekeinde starten de diverse competities en wij wensen dan ook iedereen een succesvol maar zeker een sportief seizoen. Voorts is er vorige maand op indrukwekkende wijze een herdenkingswedstrijd gehouden voor de ons ontvallen Harvey Venloo. Voor een ieder die dit heeft mogelijk gemaakt geweldig gedaan, we zullen en moeten hem nimmer vergeten.

Namens het bestuur zijn wij op zoek naar uitbreiding van helpende handen. Zo zijn wij op zoek naar iemand die als materiaalman kan optreden, aangezien dit in de huidige vorm ietwat te wensen overlaat. Hierbij druk ik mij zacht gezegd nog wat voorzichtig uit.

Voorts verzoeken wij een ieder de juiste mensen aan te spreken als het gaat om wijzigingen van wedstrijden, problematieken met tenue’s en het kantinegebeuren. Zoals jullie weten is ons aller Cor Rietdijk gestopt met de kantine en werd zijn functie overgenomen door een veel knappere Sonja Cadier (al is daar niet veel voor nodig). Daar heeft ze veel helpende handen bij nodig dus bij deze….help ze indien het mogelijk is. Onze Ed van de keuken heeft te drukke werkzaamheden hetgeen te maken zou hebben met liefdesvlinders. (i.v.m. sociale hygiëne dienen de handen en dan zeker de vingers schoon te zijn) Op zaterdag hebben wij 2 seniorenteams en 1 damesteam (overgekomen van de zondag) kunnen verwelkomen hetgeen ook weer de nodige mankrachten achter de bar vergt.

Voorts zijn er misschien leden die zich geroepen voelen om ons bestuur te verjongen of eventueel aan te vullen. Het is geen pretje om tijdens de bestuursvergaderingen eerst de urinelucht te verwijderen en grotere prullenbakken neer te zetten teneinde al het incontinentie materiaal te verwerken, maar dat is natuurlijk niet serieus bedoeld. Als ik kijk naar het bestuur van SSW (gemiddelde leeftijd 76,9 jaar) kunnen wij nog wel vooruit doch dat bij ons binnen afzienbare tijd verjonging een pré is dat is wel duidelijk. Ook de afgelopen maanden is gebleken dat 80% van alle bestuurlijke beslommeringen door een te klein aantal bestuursleden worden uitgevoerd en dan heb ik het niet over de geweldige onderhoudsmensen die afgelopen zomer weer geweldig werk hebben geleverd. ( we dachten eerst dat ze zelfs een Jacuzzi in kleedkamer 9 hadden gemaakt maar dat bleek lekkage) Ook onze jeugdcommissie kan nog wat helpende handen gebruiken om de groeiende jeugdelftallen optimaal te begeleiden.

Dus schroom niet om de handen uit de mouwen te steken.

Rest mij hierbij namens het bestuur Hayke te condoleren met het grote verlies van zijn levenspartner : Nel van Assendelft. Hayke veel sterkte kerel.

Dan tot slot nog enkele ditjes en datjes:

- Wij tegenwoordig Liefmans bier verkopen (al enige dames zich zonder schroom hebben gestort op dit kostelijke vocht)

- Wij trots zijn op ons aller Joey Steenbakker die-uitgeleend aan EBOH- de sterren van de hemel speelt

- Wij blij zijn met de versterkingen van ons 1e elftal, waarbij Thomas weer teruggekeerd is op ons nest ( hij lustte geen boerenyoghurt maar moest dit toch iedere dag tot zich nemen en had moeite met het Bourgondische taalgebruik)

- Sofietje haar lot heeft verbonden aan Joshua en hevig elkaar vasthoudend op ons sportpark zijn gesignaleerd, van harte gefeliciteerd.

- Onze penningmeester Jan het financiële jaar goed heeft afgesloten, klasse jongen.

- Onze secretaris beloofd heeft zich net als andere jaren voor 100% in te zetten en zijn vakantiedagen te reduceren van 254 naar 191, ook jij en Anne bedankt voor jullie geweldige inzet.

-Gerrit van der Mijle voor het eerst in 44 jaar weer met een mijnwerkershelm is gesignaleerd op het Halmaheiraplein teneinde de reparatie van onze grote lekkage te begeleiden, grote klasse Gerrit

-ook onze andere bestuursleden en ook de jeugdcommissie bedankt voor jullie goede inzet de afgelopen maanden.

-Ton sterkte met je revalidatie en we hopen dat de positieve berichtgeving tot uiting komt in een pijnvrij seizoen.

- Het kon niet uitblijven: Peter Riet ook weer op de club wordt gesignaleerd, gehuld in een minirok. Zoals een bekend lid van onze gemeenschap regelmatig roept: ”kledingtipje: Rok tot onder de knie of je beenharen scheren”

Mannen, vrouwen en jongeren laten we er weer een geweldig seizoen van maken en ook onze collega clubs veel sterkte in jullie competities (Dubbeldam en RCD iets minder uiteraard).

Zo het 1e stukje zit er weer op tot de volgende,

Jullie voorzitter Leo Teunissen.

Deel dit met je vrienden!