Be Ready – SC Emma 3-1

Derdeklasser SC Emma redde het vanmiddag in Hank niet bij Be Ready dat met 3-1 won. De Dordtse ploeg staat niettemin nog altijd zes punten boven de rode streep. De nummer laatst en een na laatst in de eindstand zijn veroordeeld tot de promotie-degradatiecompetitie. Er degradeert dit seizoen geen enkele ploeg rechtstreeks.
Emma-speler Randy van Eden doet verslag. ‘Vandaag Be Ready uit, een lastige uitwedstrijd met een heel snel kunstgrasveld. Thuis wonnen we van ze, maar vandaag konden we onze borst nat maken. De eerste 20 minuten ging het gelijk op, maar daarna raakte we de grip kwijt. We werden met de rug tegen de muur gezet en kwamen terecht 1-0 achter. Echt kansen hebben wij niet gehad. Door onze keeper Tom van der Leer bleven we in de wedstrijd en konden we opgelucht adem halen met een ruststand van 1-0’.
Randy van Eden over het tweede bedrijf: ‘De tweede helft kwamen we anders uit de kleedkamer, meer druk vooruit en met lef. De 2-0 kregen we echter wel gemakkelijk tegen toen er drie vrij stonden en één van hun de 2-0 binnen kon tikken. Na een te korte terugspeelbal kon Maciek Dziedzic voor de 2-1 zorgen. Be ready was het kwijt en eigenlijk was het wachten op de 2-2. In de laatste minuut kregen wij een corner, alles en iedereen ging mee inclusief keeper Tom. De bal werd weg gekopt en Be Ready kon de 3-1 gemakkelijk binnen tikken’.
Randy afrondend: ‘De 2-2 zou niet terecht zijn geweest, maar we waren wel dichtbij. We moeten allemaal de schouders er onder zetten en als een team in het veld stappen, want op deze manier gaan we het nog heel lastig krijgen. Volgende week Gudok thuis, een goeie ploeg, maar als we gedisciplineerd spelen en vol gas, maken we zeker wel kans op een goed resultaat. Ik denk als we nog 6 punten halen, we wel veilig zijn. Dat zou een fantastische prestatie zijn, na alles wat we meegemaakt hebben dit seizoen’.