Cor van der Gijp (91) overleden

SC Emma heeft met grote droefenis kennisgenomen van het overlijden zaterdag 12-11 van Cor van der Gijp. De voormalig spits is 91 jaar geworden.

Bestuur van SC Emma wenst de familie en nabestaanden heel veel sterkte.

De in Dordrecht geboren Van der Gijp speelde in zijn jeugdjaren bij SC Emma en ging in de zomer van 1955 naar Feyenoord. Een knieblessure zorgde ervoor dat hij pas in 1956 zijn debuut kon maken bij de Rotterdammers. Hij vormde jarenlang een gevreesd aanvalstrio met Coen Moulijn en Henk Schouten van Feyenoord en had een groot aandeel in de landskampioenschappen van 1961 en 1962 van de club uit Rotterdam.

De spits maakte in zijn periode bij Feyenoord 177 doelpunten en is daarmee houder van het clubrecord bij de Rotterdamse Eredivisieclub. Van der Gijp droeg dertien keer het shirt van het Nederlands elftal. Hij maakte zes interlandgoals.

SC Emma staat zondag tijdens de wedstrijd uit tegen FC Dordrecht Amateurs stil bij het overlijden van Cor van der Gijp. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden, terwijl het team van SC Emma trainer Roy de Bruin met rouwbanden zal spelen. Volgens SC Emma bestuur is een icoon van de club heengegaan.

1951-SC Emma. Staande: Louis van Dijk (grensrechter), Wim van der Starre, Wim van de Berg (keeper),

Jan Smit, Wim Schreuder, Ferry van der Koogh en Steef Roubos. Zittend Janus, Wim, Cor en

Freek van der Gijp en Jan Hardenbol.

Deel dit met je vrienden!