Corona Update 6-5-2020 : Voetbal komt stap voor stap weer op gang

Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten

Het kabinet heeft vanavond op de persconferentie een aantal coronamaatregelen versoepeld. Voor het voetbal betekent dit:

  • Vanaf maandag 11 mei mogen ook degenen die ouder zijn dan 18 jaar georganiseerd buiten sporten mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden (voor jeugd t/m 18 jaar was dit al toegestaan, waarbij kinderen t/m 12 jaar ook zonder 1,5 meter afstand mogen voetballen). Wedstrijden zijn nog niet toegestaan en er mag nog geen gebruik worden gemaakt van de kantine, gezamenlijke kleedkamers en douches. Er zijn geen restricties aan de groepsgrootte zolang men onderling maar 1,5 meter afstand houdt.
  • De verwachting is dat vanaf 1 september ook binnensporten zoals zaalvoetbal weer mogelijk zijn.
  • Officiële sportwedstrijden en competities kunnen vanaf 1 september plaatsvinden zonder publiek, mits het coronavirus onder controle blijft. Dit geldt voor het amateur- én betaald voetbal.
  • Verenigingskantines kunnen naar verwachting open vanaf 1 september.

De komende tijd zal het kabinet details verder uitwerken. De KNVB zal zo snel mogelijk de net aangekondigde maatregelen bestuderen, intern en met NOC*NSF en het ministerie van VWS bespreken en de verenigingen en voetballers nader informeren. Zie ook Samen Vooruit, voor meer informatie over het opstarten van verenigingsvoetbal.

©KNVB

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De jeugd van SC Emma mag vanaf heden weer trainen op het Sportpark.

Spelers en ouders zullen door de leiders en trainers worden geïnformeerd betreffende tijden en het protocol.

Kantine en kleedkamers blijven gesloten.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandaag heeft SC Emma het plan van aanpak voor de jeugd naar Dordt Sport gestuurd ter goedkeuring om vanaf woensdag 29 april weer te gaan trainen op veldje naast kantine, pannaveld naast kantine en veld van MOK. Uiteraard zijn wij afhankelijk van de Veiligheidsregio of zij weer toestaan dat Sportpark open gaat deze week .

Hou daarom de site in de gaten, ook worden jullie op de hoogte gehouden door jullie trainers en leiders.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trainers en leiders jeugd zijn afgelopen donderdag in overleg geweest en willen misschien toch nog gaan trainen met de jeugd als dit is toegestaan en als Sportpark weer open mag.

Update Coronamaatregelen: kinderen en jongeren mogen weer buiten sporten

Wij houden jullie op de hoogte via de site en de FB pagina.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het sportpark in Dordrecht is vanwege de Corona al ruim een maand gesloten, als maatregel om verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Hierdoor zijn de velden op het sportpark door de Gemeente al in onderhoud en worden ingezaaid en is het absoluut verboden de velden te betreden.

Bestuur/Jeugdbestuur

Deel dit met je vrienden!