Dordtpas

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Vorig jaar per 1 januari 2020 is de Dordtpas van start gaan in. Deze is geïntroduceerd door wethouder Peter Heijkoop. Deze pas is voor iedereen te koop voor € 40,- en u kunt hiermee gratis of met korting naar onder meer musea, theaters, bioscopen, zwembaden en toeristische attracties. Voor gezinnen met een klein inkomen (lager dan 140% van het bijstandsniveau) is deze pas gratis.

Komt u momenteel in aanmerking voor ondersteuning door Stichting Leergeld Drechtsteden?

Dan loopt dit voortaan via de Dordtpas. Tot nu toe betaalde Stichting Leergeld Drechtsteden de contributie aan de sportvereniging uit, maar vanaf 1 januari 2020 zullen de betalingen voor de kinderen uit Dordrecht via de Dordtpas verlopen. Het tegoed, waar uw kind recht op heeft, zal op de pas komen te staan. U kunt hiermee, al vanaf 1 januari 2020, direct aan de sportvereniging de contributie betalen. Wij vragen u hiervoor om een mail met een foto van de achterzijde van uw Dordtpas o.v.v. de naam en de geboortedatum van uw kind(eren). Deze scannen wij waardoor de contributie van uw tegoed wordt afgeschreven. Het e-mailadres dat u hiervoor dient te gebruiken is: webmaster@scemma.nl. U hoeft de ouderbijdrage dan niet meer schriftelijk aan te vragen bij Stichting Leergeld Drechtsteden. Voor gezinnen uit de overige Drechtsteden verandert er niets. Uw betaling wordt, zoals vertrouwd, uitgevoerd door Leergeld Drechtsteden.

Naast het gemak om met de Dordtpas de contributie te betalen, kan met het Dordtpas-tegoed ook de kosten voor school, zwemles, een fiets of computer betaald worden. Zodra u de Dordtpas heeft, kunt u ook beschikken over de online omgeving “Mijn Dordtpas”. Daarin kunt u precies zien hoeveel korting u al heeft genoten, waaraan u het tegoed heeft besteed en hoeveel er nog op de pas staat. Uw uitgaven heeft u dus zelf in de hand, hou er rekening mee dat er voldoende tegoed op uw pas staat voor de contributie.

Het is dé pas om eropuit te trekken, nieuwe dingen te ontdekken en samen te beleven. Met de Dordtpas haalt u alles uit uw stad!

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van bovenstaande, dan helpen wij u graag verder bij de administratie.

John van Slooten

Secretaris/Webmaster SC Emma

06-51399817

webmaster@scemma.nl

Deel dit met je vrienden!