Dubbeldam klopt Emma in blessuretijd (2-1)

Het was ze vooraf bij Emma nog zo ingepeperd: geef Dubbeldams spits annex topscorer Jerry van Ingen niet meer dan één vierkante decimeter ruimte, anders slaat-ie onverbiddelijk toe. Negentig minuten lang voerde Emma de opdracht prima uit. Toen in de extra tijd kreeg Jerry eindelijk de paar vierkante decimeters ruimte om zijn reputatie waar te maken. Waarmee Dubbeldam de stadsderby in de derde klas winnend (2-1) kon afsluiten
Slangenmens Jerry van Ingen (29), zoals zijn trainer Ries Fok hem na afloop liefkozend noemde, veranderde na zijn treffer van slangenmens naar knuffeldier gezien de hulde die zijn ploegmaten hem brachten. Met zijn gouden goal zette Jerry een 17de streepje op zijn topscorersbalk. Hij staat daarmee nu los op de eerste plek van het Dordtse scherpschuttersklassement.
Geduld doet wonderen zal Jerry tijdens de stadsderby van vanmiddag gedacht hebben. ‘Emma gaf weinig ruimte weg. Ik stond vaak in mijn eentje tegen vijf verdedigers. We creëerden ook amper kansen. En dus moest ik wachten op dat ene momentje…’ Dat ene momentje waarop niet alleen Jerry maar heel Dubbeldam hoopte diende zich dus in de 93ste minuut aan. Los van de vreugde-explosie aan de kant van de thuisploeg veroorzaakte het vertwijfeling bij Emma waarvan diverse spelers na het laatste fluitsignaal gedesillusioneerd op het gras neerploften.
Jerry van Ingen lichtelijk bescheiden liet na afloop duidelijk weten het teambelang boven het eigen belang te plaatsen. ‘Het is lekker zo laat in de wedstrijd je team de winst te bezorgen. En dat nog wel tegen Emma!’
*’Wel waard…’
Met Jerry zette ook Dubbeldams Youri de Bruijn zijn naam op het score-sheet door tien minuten na rust de 1-1 aan te tekenen. Een treffer die uitermate belangrijk was voor het Dubbeldamse moraal na een eerste helft waarin Emma domineerde. Youri staat bekend om zijn droge humor, iets wat vaak gepaard gaat met spelers die zich niet altijd gelukkig voelen op de voorgrond. ‘Zeg maar dat ik Ries Fok zijn baan heb gered met die gelijkmaker’. De Dubbeldam-trainer kon bij het horen van de ‘redding’ een brede glimlach niet onderdrukken. Zelf kreeg hij na rust een gele kaart wegens commentaar op de leiding. Ries Fok lurkend aan een flesje water na afloop verwijzend naar de late overwinning van zijn ploeg: ‘Nou dat was me wel waard hoor…’
Youri de Bruijn (21) liet een terugblik op de gewonnen derby maar over aan zijn aanvoerder, doelman Davey van Pelt. ‘We begonnen verschrikkelijk droevig. De eerste helft geheel was voor Emma. De tweede helft was weer voor ons’, zo onderstreepte Davey dat de derby twee gezichten kende. ‘In de rust is er in de kleedkamer het nodige besproken. We besloten meteen sterk aan de tweede helft te beginnen. We hebben ons systeem ook omgezet naar 4-3-3. En daar had Emma moeite mee…’, zo onthulde de Dubbeldamse aanvoerder het geheim van de smid, in dit geval zijn trainer.
*Zuur, heel zuur
Emma’s aanvaller Darren Segboer (25) beaamde die visie. Hij tekende al na tien minuten voor de openingsgoal van Emma. Darren: ‘Het was mijn eerste goal. Ben daar blij mee. Maar ik had liever gezien dat we punten hadden gepakt. Dat zij in de extra tijd de winnende 2-1 maken is zuur, heel zuur.. Ik ging er tijdens de wedstrijd een beetje vanuit dat het gelijk zou blijven. Maar ja, één laat momentje van onachtzaamheid…’
‘Bij rust stonden we dus verdiend met 0-1 voor. Dubbeldam veranderde na rust van systeem waardoor we ons gaandeweg ook tactisch moesten gaan aanpassen. En ja, Jerry van Ingen van Dubbeldam flikt het dan toch weer….’
*Noodgedwongen
De stadsderby aan de Schenkeldijk kende inderdaad twee gezichten. Voor rust een dominerend Emma, na de hervatting een strijdlustig Dubbeldam dat de tegenstander met een aangepaste strategie aanvankelijk verraste. Bij de thuisploeg was het even wennen om Dennis Geschiere te zien optreden in het hart van de verdediging. ‘Noodgedwongen door blessures is hij drie weken geleden op die positie beland’, aldus Jerry van Ingen over de verhuizing van zijn jarenlange spits-maatje.
Dennis acteerde niet onverdienstelijk op zijn nieuwe plek maar moest toch toezien hoe Emma zich ontpopte tot de gevaarlijkste ploeg. Na een flinke serie hoekschoppen op het Dubbeldamse doel knalde Michael Potkamp namens Emma de bal op de lat waarna Darren Segboer in de rebound toesloeg: 0-1. Door twee keer op de doellijn assistentie te moeten inroepen van verdedigers hield Davey van Pelt zijn vesting daarna ongeschonden. Omdat de Emma-verdediging goed zicht had op de onvoorspelbaarheid van Jerry van Ingen kwam de thuisploeg voor rust niet verder dan wat losse flodders van onder andere Mika Gutierrez.
*Aangepast
In het tweede bedrijf verscheen de thuisploeg met een aangepaste strategie waarop Emma niet zo een-twee-drie een antwoord kende. Met een door doelman Rayvano van de Merwe knap uit de bedreigde benedenhoek getikte kopbal van Jerry van Ingen loste Dubbeldam het eerste waarschuwingssignaal. Een tweede waarschuwing gunde de thuisploeg de bezoekers niet. Na goed doorzetten op links van Mika Gutierrez tikte Youri de Bruijn koeltjes de 1-1 binnen. Dubbeldam had de smaak te pakken en kwam enkele malen dicht bij een voorsprong. Alle reden voor Emma om de strategie bij te stellen. Met naast Darren Segboer de invallende aanvallers Dylan Kool en Maciek Dziedzic keerde Emma terug op een tactiek die in eerder wedstrijden succesvol was gebleken. Het bracht het evenwicht terug in de derby die zodoende op een gelijkspel leek af te stevenen.
Totdat het Dubbeldamse slangenmens in de 93ste minuut eindelijk de zo vurig gewenste vierkante (deci)meter kreeg…. (2-1).
*STAND 3de klas na vandaag: SC Gastel 16-39, Virtus 15-36, 4de Emma 16-30, 5de Dubbeldam 16-27, 8ste RCD 16-23, 11de GSC/ODS 16-18, 13de FC Dordrecht Am 16-10.