Tegentreffer in extra tijd kost Emma twee punten (2-2)

"Zonde dat we geen 3-1 wisten te maken"

Domme pech’ noemde Emma’s jeugdig talent Jesper van Helden het na afloop. Hij doelde op de kopbal waarmee tegenstander Slikkerveer in de 91ste minuut alsnog langszij wist te komen (2-2). Deze keer kende Emma’s uitstekende doelman Rayvano van de Merwe geen passend antwoord op een kopbal. Een paar minuten eerder had hij met een katachtige sprong een andere kopbal net onder zijn lat weggetikt.

En zo eindigde het donderdagse inhaalduel van Emma, dat voor de aftrap nog te boek stond als virtueel koploper, toch in lichte mineur. Deels door pech maar ook omdat de Dordtse ploeg na de 2-1 voorsprong verzuimde de marge naar een veiliger twee op te voeren ondanks enkele uitgelezen kansen.

Met een prachtige treffer had Jesper van Helden zijn ploeg een kwartier na rust een geweldige mentale opkikker gegeven. Jesper over zijn fraaie treffer: ‘Het was mijn eerste goal dit seizoen in het eerste. Ik dacht toen ik de bal kreeg ‘meteen schieten’. Soms lukt dat niet of staat er iemand net voor. Maar nu stond alles goed. Dat was lekker uithalen!’

Jespers analyse op de wedstrijd: ‘In het begin stonden we niet best maar na zo'n tien minuten kwamen we beter in de wedstrijd, Over en weer ontstonden in die eerste helft wat kansjes. In de tweede helft waren wij gewoon beter. Zonde dat we geen 3-1 wisten te maken. Kansen kregen we wel’. Jesper rondt wat verzuchtend af: ‘En zal je altijd zien, door domme pech krijgen we aan het slot toch nog de 2-2 tegen…’

In het eerste bedrijf hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Net als bij de 2-2 sloeg Slikkerveer, dat zondag nog van titelfavoriet Gastel had gewonnen, ook toen in blessuretijd toe (0-1). Na de hervatting zette Emma de tegenstander onder druk en trok zo het duel naar zich toe. De verdiende gelijkmaker kon niet uitblijven. Jesper van Helden tekende er voor op fraaie wijze (1-1). Emma gooide er een schepje op, onder andere met enkele wissels. Toen Slikkerveer wat te gewaagd naar voren trok sloeg Emma snel en koelbloedig toe. Jelle van der Veken zag de ruimte bij Michael Potkamp die vervolgens slim Maciek Dziedzic in stelling bracht. De vaardige Pool aarzelde geen moment en drukte de bal in het net: 2-1. Er waren toen nog zo’n twintig minuten te gaan.

Slikkerveer dat een plek bij de bovenste vier ambieert werd zo gedwongen het accent naar de aanvalslinie te verplaatsen. Het leverde Emma de gewenste ruimte én de nodige kansen op. Randy van Eden, ingevallen als aanvallende vleugelverdediger na een paar weken blessureleed, kende pure pech toen zijn inzet na een uitstekende aanval buiten bereik van de doelman via de onderkant lat terug stuiterde in het veld. Kort daarop had Michael Potkamp het duel op slot kunnen gooien. Zijn inzet in vrije positie verdween echter voorlangs. Ook daarna ontsnapte Slikkerveer enkele malen aan de genadeklap. Waarna de gasten zich vermanden tot een slotoffensiefje dat zowaar nog een punt opleverde (2-2)..’Domme pech’, oordeelde Jesper van Helden en hij stond met die constatering niet alleen in het Emma-kamp.

Komende zondag krijgt SC Emma stadgenoot Dubbeldam op visite.