Elfmeter-duel tussen broers Michel en Davey van Pelt tijdens troostfinale EBOH-toernooi

Deze keer stonden ze voor de verandering eens een keer niet naast maar tegenover elkaar: de broers Davey (Dubbeldam) en Michel (SC Emma) van Pelt. Vanmiddag tijdens de troostfinale van het EBOH-toernooi.
Dubbeldam triomfeerde met 3-1, De enige Emma-treffer kwam van de voet van Michel van Pelt. Vanaf elf meter. Even leek Davey ook dat familiaire duel te winnen. Davey: ‘Hij schoot ‘m niet best in. De bal belandde hier’, aldus keeper Davey wijzend naar zijn onderkin. ‘Zjjn rebound was ook niet best maar belandde wel in net’.
En zo won Dubbeldam met 3-1 van de ploeg die op 20 september de tegenstander is op de openingsdag van de nieuwe competitie. Bij rust leidden de Dubbeldammers met 2-0 door treffers van Jerry van Ingen en Mischa Brassien. Jordy Wouters zorgde na rust voor de derde Dubbeldamse treffer.
Veel geleerd van de wedstrijd van vanmiddag met het oog op de allereerste competitiewedstrijd op 20 september ook tegen Dubbeldam? ‘Weinig of niet veel’, aldus verliezend Emma-trainer Roy de Bruin. ‘Ik beschik nog niet over een aantal spelers. Lichtpuntje vond ik de terugkeer van onze Poolse speler Maciek Dziedzic. Ik vond hem fit, vol energie en dreigend. We hebben in korte tijd nogal wat wedstrijden gespeeld. Het is nu zaak van de ploeg fit houden, geen blessures laten ontstaan. Tijd dus om het even rustig aan te doen’, aldus Roy de Bruin de om die reden het oefenduel van komende dinsdag tegen Dubbeldam-zaterdag heeft afgezegd.
Ook zijn EBOH-collega Ries Fok onthield zich op basis van het duel van vanmiddag van een prognoses op de competitiewedstrijd van 20 september tegen SC Emma . ’Iedereen kijkt natuurlijk uit naar die wedstrijd, maar voorlopig blijven wij het accent leggen op het proces van systeemverandering. Spelers moeten nog wennen aan mij - en ook omgekeerd - en het beoogde systeem’. Die beoogde speelwijze is wat Fok betreft heilig. ‘Ik zal never nooit dat systeem veranderen of het nou is tegen Emma of wie dan ook…’, aldus de trainer die bekend staat om zijn consequent handelen. ‘Een wedstrijd als die van vanmiddag is onderdeel van een leerproces. Dat iedereen gaat weten waar hij hoort te staan. Dat is nu het belangrijkste’.
(Foto Michel van Pelt en Davey van Pelt)
In de slotfase van de wedstrijden van het EBOH-toernooi gingen de hemelsluizen wagenwijd open.
©Fred van Dongen
Deel dit met je vrienden!