Emma dendert na rust over stadgenoot GSC/ODS heen (1-5)

Vier goals van Rayvano van de Merwe in boeiende stadsderby
En dat is vijf! Derdeklasser SC Emma boekte vanmiddag z’n vijfde competitiezege op rij door stadgenoot GSC/ODS te kloppen (1-5). Een imponerende triomf op een ploeg die ook aan een machtige reeks overwinningen bezig was. Alle goals vielen na rust. Met vier treffers solliciteerde Rayvano van de Merwe weer eens naar het gewilde certificaat van man-van-de-wedstrijd.
Een ontwikkeling die gezien het verloop in het eerste haf uur niemand voor mogelijk had gehouden. GSC/ODS kende een ijzersterke start waarin het de lokale rivaal leek te overrompelen. De spitsen Enes Ak en Ismail Yildirim leken haast ongrijpbaar en op het middenveld vertolkte aanvoerder Sadik Sogut weer een toonaangevende rol. Defensief domineerde centrumverdediger annex routinier Ferr Kemaldar waardoor het duo Kramer (Rik) & (Marlon) Kramer regelmatig onbekommerd frontwaarts kon trekken. Emma’s doelman Serhan Tenekecloglu kende echter steeds een haast ontmoedigend antwoord op de diverse hoekschoppen en de kogels die onder meer Ismail Yildirim en Enes Ak op hem afvuurden. Hij weerstond ook de GSC/ODS-luchtmacht gevormd door het kopsterke duo Kramer&Kramer.
Voor Emma’s fronttrio Michael Potkamp, Rayvano van de Merwe en Dylan Stiegelis vielen er voorlopig weinig potten te breken. Pas tegen het eind van het eerste bedrijf kreeg Emma wat vat op de derby. Het leverde wat kansjes op die deels door pech resultaat-loos bleven of strandden op een weer adequaat handelende doelman Fatih Uysal van de thuisploeg. Al met al kregen de toeschouwers een blijvend boeiend duel voorgeschoteld.
Dat veranderde niet in het tweede bedrijf waarin Emma zich organisatorisch steeds beter ging voelen. Na zo’n tien minuten kreeg Emma’s Rayvano van de Merwe op de zestien ineens een zee van ruimte. Hij haalde dodelijk uit voor de 0-1. Dylan Stiegelis was kort daarop dicht bij de 0-2 maar strandde op een geweldige redding van Fatih Uysal. Die was wel kansloos toen Michael Potkamp zijn spitsenmaatje Rayvano van de Merwe in de diepte lanceerde (0-2).
Een kwartier voor tijd leek de derby op weg naar een spannende slotfase toen Mahmod Zarrinphaker uit een corner de 1-2 binnenkopte. De hoop bij GSC/ODS vervloog nog geen minuut later toen de wederom diep gestuurde Dylan Stiegelis volgens het boekje afrondde voor de 1-3. Die mentale dreun kwam de thuisploeg niet meer te boven. Waarna Rayvano van de Merwe in de slotfase zijn dodelijke effectiviteit met twee fraaie treffers kon exposeren (1-5). De wederopstanding van Emma duurt voort. In de winterstop nog drager van de rode lantaarn, nu keurig negende in de rangschikking. En ook nog GSC/ODS voorbij in het klassement van de tweede periode waarin het de koppositie deelt met Reeshof. De wondere wereld van het voetbal.
©Dordt2222
Deel dit met je vrienden!