Emma komt thuis niet verder dan gelijkspel tegen DIA (2-2)

*Boeiend duel vol hachelijke momenten*’Er zat helaas niet meer in’
Door Fred van Dongen
Dordrecht – In de derde klas eindigde vanmiddag het van begin tot eind nimmer vervelende duel tussen SC Emma en het Brabantse DIA onbeslist (2-2). De eindstand stond reeds bij rust op het bord. Emma bleef door het gelijkspel net achter de kopgroep van het klassement hangen, terwijl DIA zich niet kon ophijsen naar de middenmoot.
Emma’s weer inspirerende aanvoerder Michael Potkamp: ‘Voor rust waren wij voetballend beter maar kregen twee goals tegen uit de omschakeling. Na rust kon het alle kanten op. Maar het zat allemaal net niet mee. Aan het slot kwamen de eindballen net niet lekker aan. En dan ga je over op de lange ballen. Je moet immers risico nemen als je wilt winnen. Maar ook toen viel het steeds net niet goed. Ook DIA richtte zich toen op de lange bal, waarbij wij twee maal de bal van de eigen doellijn moesten weghalen. Zo bezien is het wel een terechte uitslag’.
Dat vond ook centraal verdediger Thomas Vigelius. Vooral doelend op de paar hachelijke momenten in de slotfase binnen de eigen vijf meter: ‘Er zat helaas niet meer in voor ons en mogen echt nog blij zijn. Ja, na rust en aan het slot gingen wij risico nemen. Dat moest ook wel’.
Het tweede bedrijf leverde tussen de buien door voor de neutrale kijker een boeiend schouwspel op. Emma wilde na de gelijke stand bij rust (2-2) de volle buit naar zich toetrekken. Met Michael Potkamp en Dylan Stiegelis als opvallendste gangmakers domineerde het zonder zich overigens concrete kansen te verschaffen. Wel ontstonden diverse - vaak uit hoekschoppen voortgekomen - hachelijke zo niet chaotische taferelen voor het DIA-doel. Het ontbrak Emma bij die fases aan een tikkeltje mazzel waardoor DIA vaak met meer geluk dan kunde de eigen veste ongeschonden kon houden.
*Principes
Het weerhield Emma er niet van trouw te blijven aan de offensieve principes en in het slot met een flinke reeks aanvallend gerichte invallers risico’s te nemen. Wat DIA de gelegenheid bood tot een paar levensgevaarlijke uitbraken waarbij het snelheidswapen van een paar rappe jongens goed van pas kwam. Doelman Serhan Tenekecioglu, die na rust zich weer onderscheidde met alerte reddingen, moest af en toe op de doellijn assistentie inroepen. Wat overigens ook gold voor zijn Brabantse collega aan de overzijde.
De gelijke stand (2-2) bij rust werd zodoende ook de eindstand. Emma keek in het eerste bedrijf twee keer tegen een achterstand aan maar vond via Dylan Stiegelis (‘Ja die ging er lekker in’) en Akif Kumas steeds een doeltreffend antwoord. Het tweede bedrijf leverde wel veel strijd en spanning op in een redelijk hoog tempo maar bleven de goals op soms miraculeuze wijze uit.
*STAND 3de klas: Rijen 6-14, GSBW 6-12, Reeshof 6-10, 8ste SC Emma 6-8.