Emma VR1: de drie punten zijn binnen!!!!

vv Sliedrecht VR1 – sc EMMA VR1 1-6

Deze week weer eens aan mij de taak om een wedstrijdverslag van de wedstrijd Sliedrecht VR1 – EMMA VR1 te schrijven en daarmee de honneurs van

onze vaste, onnavolgbare, verslaggever over te nemen.
Bovendien …….wat is er nu leuker dan op een sombere zondagmiddag nog een beetje na te mijmeren over een prachtige zonnige zaterdagmiddag,

een leuke sportieve voetbalwedstrijd en een terechte overwinning?

Maar allereerst wil ik toch even onze vaste trouwe supporters in het zonnetje zetten. Wat is het leuk om te zien dat zoveel vaders, moeders, oma’s en opa’s,

broers en zussen, en andere familieleden en supporters iedere week langs de lijn staan om ons team sportief aan te moedigen.

Hoe belangrijk is het voor “mijn meiden” om al deze belangstelling te zien en te ervaren.

Voor veel meiden zal dit het zetje zijn om iedere wedstrijd net een stapje harder te lopen en verder te gaan en de 98% inzet op te voeren naar 100% inzet.
Voor mijzelf en namens “mijn meiden” iedereen dank je wel………… het is belangrijk voor ons en wordt zeker gewaardeerd.


Sinds vorige week voetballen we in ons schitterde nieuwe “EMMA-tenue” welke gesponsord is door de ouders van Beyza en Asli.

Zonder onze sponsors geen “prachtig tenue” dus……….we zijn jullie enorm dankbaar!

Over naar de wedstrijd:
In eerste instantie was onze wedstrijd afgelast door vv Sliedrecht maar op initiatief van hun trainer en onze Anne hebben we beslotenom de wedstrijd toch door te laten gaan op een ander terrein.

Fijn dat dit in onderling overleg geregeld kon worden.

Onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter begon onze wedstrijd om 12:30 uur. Hoewel Sliedrecht iets lager geklasseerd is kan er van onderschatting absoluut geen sprake zijn. Tijdens de wedstrijdbespreking wordt gehamerd op een 100% inzet vanaf minuut 1 en op goed veldspel ……..waarbij onze opbouw……..waar de laatste weken goed op getraind is, van cruciaal belang is.
Vanaf minuut 1 is het een vermakelijke wedstrijd met veel kansen over en weer.

Hoewel EMMA, na schitterde acties van vooral onze linker kant, een aantal dotten van kansen mist gaan we toch rusten met een 0-2 voorsprong met doelpunten van Fay en Beyza. Natuurlijk meiden is het zuur als niet alle kansen gemaakt worden maar voor mij als trainer is het belangrijk om te zien dat we wel in scoringspositie komen………. zou dat niet zo zijn dan is het probleem veel groter.

Met zoveel kansen weet je ook dat, normaal gesproken, de doelpunten wel gaan vallen.

Na een aantal kleine omzettingen in de rust gaat de tweede helft beginnen.

De fysiek sterke meiden van Sliedrecht beginnen direct met een offensief waar we behoorlijk veel moeite mee hebben.

Maar als je denkt, shit er zit een tegendoelpunt aan te komen, dan hebben we nog altijd een top-keeper in het doel staan die ieder schot op het doel vakkundig pareert.
Na de eerste schrik van het tegenoffensief pakt EMMA de draad weer op en gaan we doen wat we heel goed kunnen namelijk…………………..voetballen!!!!
Na mooie doelpunten van Claire en Fay en een ere treffer van Sliedrecht staat na 90 minuten de 1-6 einduitslag op het scorebord.

Op een klein incident aan het einde van de wedstijd na mag ik wel zeggen dat Sliedrecht een zeer sportieve en leuke tegenstander is.

Die, mijns inziens, hoger geklasseerd kunnen staat als ze een echte “afmaker” zouden hebben.

EMMA VR1 selectie: Laura, Tammy, Asli, Romy, Gina, Britt, Yanouk, Selenay, Fay, Beyza, Mandy,
Claire, Tirza, Morgan, Valerie

Deel dit met je vrienden!