“Emma VR1 trein komt laat op stoom tegen De Fendert VR1”

Op een winderig zaterdagmiddag namen de vrouwen van Emma het op tegen De Fendert.

Storm Dennis liet al iets van zich merken, dit keer waren het dus niet de bruinen bonen.

De vrouwen van Emma kwamen aan in Fendert om aan hun eerste uitwedstrijd te beginnen na de winterstop. Trainer Tonnie had er een slecht gevoel over, die zat al sinds 06:00 op de bank met een bak koffie., gelukkig had hij geen last meer van zijn rug en kon weer soepel ijsberen langs de dug-out.

De eerste 20 minuten verliepen stroef, de combinaties liepen niet zoals wij van de vrouwen gewend zijn en schoten gingen langs het doel, dit wekte tot enige frustratie bij Tonnie en zijn toegewijde rechterhand Jeroen.

Rond de 22e minuut lieten de vrouwen hun klasse weer zien, na een vlotte combinatie tussen Michelle & Beyza met als eindstation Sel, werkte de Emma vrouwen de 0-1 in het doel, tot grote opluchting bij de trainers. Kort na de 0-1 kwam Beyza na een mooie actie 1 op 1 met de keepster en werkte hem netjes af. Fendert probeerde hierna nog iets te doen, echter kwamen zij niet tot een doelpoging, na een afgestopte counter bouwde de vrouwen snel op aan een aanval, de bal kwam bij Beyza die mooi wegdraaide en zo de ruimte voor haarzelf creëerde en zo ook het overzicht had. Met een mooie steekpass bediende zij Britt die 1 op 1 op de keeper afging en knap afwerkte.

Fendert had geen controle meer over het spel en Emma bleef maar op het doel afgaan, net voor rust wist Emma op 0-4 te komen, na een knappe actie van Beyza kwam zij tussen 2 verdedigers langs en wist de bal onder de keepster door te schieten. De vrouwen gingen met een 0-4 voorsprong de rust in, echter oogde de trainers nog niet tevreden.

De vrouwen begonnen stug aan de 2e helft de eerste 20 minuten liepen weer niet. Het was een exacte kopie van de 1e helft. Gelukkig kwamen de vrouwen via Michelle op een 0-5 voorsprong en was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Rond de 85e minuut, via een mooie voorzet kwam Emma op een 0-6 voorsprong via Niamh. De scheidsrechter gaf 10 minuten aan als blessuretijd, terwijl de Emma vrouwen al bezig waren met welke shampoo ze gingen gebruiken voor onder de douche, kwam Fendert via een knap afstandsschot op 1-6, hierna blies de scheidsrechter op zijn fluit en was de wedstrijd weer gespeeld.

De volgende wedstrijd is op 07-03-2020 om 14:00 tegen EBOH VR1, iedereen is van harte welkom om de Emma vrouwen live te zien spelen Tot 7 Maart!