Emma’s triomf-reeks duurt maar voort (3-1)

*Zesde zege op rij ten koste van kwakkelend FC Dordrecht Am
En dat is zes! Drie maanden geleden nog eenzame drager van de verfoeide rode lantaarn, nu ‘veilig’ zevende in het klassement van de derde klas. En medekoploper in de tweede periode. Het wel en wee van SC Emma lijkt dezer dagen op een rollercoaster. Vanmiddag boekte de formatie van trainer Roy de Bruin de zesde competitiezege op rij. Ten koste van stadgenoot FC Dordrecht Am (3-1) dat voor de vijfde achtereenvolgende maal verloor. Die ploeg zakte naar de tiende plaats en bivakkeert dus nu in het angstige dal van de achtbaan. ‘We staan nu voor zes finales om ons uit de gevarenzone te spelen’, aldus trainer Michael Witman wiens formatie enkele maanden geleden nog om de hoogste prijs streed.
Hoewel succes vleugels oplevert verkeerde Emma vanmiddag niet in allerbeste doen. Constateerde Rayvano van de Merwe die met twee goals weer een substantieel aandeel kende in Emma’s zege. ‘Maar ja, als je ook je slechte wedstrijden wint….’
*Brutaler
Emma opende de derby met een licht maar vooral optisch overwicht. FC Dordrecht Am maakte het de tegenstander niettemin enkele keren lastig in de omschakeling. Onderscheidende rollen bij de bezoekers waren weggelegd voor Quincy Ignacio, Jessy van Kooten en Raffalinho Karg. Bij de thuisploeg verzette deze keer vooral Maikel Steenbakker bergen werk op het middenveld en kwam de grootste dreiging weer van het aanvalstrio Michael Potkamp, Dylan Stiegelis en Rayvano van de Merwe. FC Dordts centrale duo Jeremy de Lijster en Joey Faasen kende hun reputatie en vond zodoende voldoende instrumenten om hun activiteiten te beteugelen. Geleidelijk aan presenteerde het aanvankelijk afwachtende FC Dordt Am zich wat brutaler waardoor over en weer mogelijkheden ontstonden. Met de kansrijkste posities voor Emma dat evenwel moest toezien hoe doelman Hassan Elmard onder meer een inzet van Jelle van der Veken tot hoekschop verwerkte. Tussendoor zat ook zijn Emma-collega Serhan Tenekecioglu niet om werk verlegen.
*Effectiviteit
Pas in de slotfase van het eerste bedrijf kwam het verschil in effectiviteit tot uiting. Met het hoofd promoveerde Rayvano van de Merwe een assist van Dylan Stiegelis tot de 1-0. Op slag van rust verhoogde Rayvano de marge naar twee. Met een droog schot vanaf de zestien verraste hij de doelman die als een heipaal aan de grond bleef genageld (2-0).
Ook na de hervatting bleef de derby hoewel niet hoogstaand boeiend. FC Dordrecht Am leek op weg het duel te kantelen nadat Quincy Ignacio fraai voorbereidend werk van Jhonel Geertruida koel afrondde voor de 2-1. FC Dordrecht Am rook de gelijkmaker en kwam ook enkele keren dichtbij de gewenste 2-2. Met enkele wissels (Maciek Dziedzic en Shendro Cristina voor Jelle van der Veken en Maikel Steenbakker) probeerde Emma de insluipende onrust te neutraliseren. In dat proces speelde aanvoerder Michael Potkamp een voorname rol door met raadgevingen en vingerwijzingen zijn teamgenoten mentaal bij de les te houden. Om een kwartiertje voor tijd ook nog hoogstpersoonlijk de belangrijke voorbeeldfunctie op zich te nemen door een vrije trap van een kleine 20 meter in een keer binnen te kegelen (3-1). FC Dordrecht Am was geknakt. Zonder veel inspanning zeilde Emma z’n zesde triomf op rij naar de veilige haven.
©Dordt2222
Deel dit met je vrienden!