FC Dordt pakt in laatste minuut 3-2 zege op stadgenoot SC Emma

Met tien man én met nog tien minuten voor de boeg bij een 2-2 stand bleef trainer Michael Witman van derdeklasser FC Dordrecht Am geloven in een triomf. Het staaltje tactisch bravoure werd in de allerlaatste seconde van de stadsderby met SC Emma beloond. Joey Besemer kopte toen een hoekschop van Jhonel Geertruida binnen (3-2). Het was Jhonels tweede succesvolle assist van de middag.
Toen de vreugdetaferelen verstreken waren en de scheidsrechter het voor gezien hield, spoedde de matchwinner zich naar zijn trotse opa. Om daarna van wal te steken voor een vreugdevolle terugblik Joey: ‘Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst met het hoofd heb gescoord Het moet heel lang geleden zijn geweest. Dat ik de winnende scoorde vind ik niet het belangrijkste, Belangrijker is dat de drie punten binnen zijn’.
Met de derde zege op rij bleef FC Dordrecht Am virtueel koploper: twee punten achter leider Bavel maar wel met een wedstrijd minder gespeeld. ‘Of we nu eerste of tweede staan, voornaamste is dat we blijven winnen. Dan blijven we meedraaien om de periode’, zo stipte Joey Besemer de volgorde van belangrijkheid aan. Om nog snel even de derby te analyseren: ‘Ín de eerste helft was Emma feller en fanatieker. Waren we ook slordig bij balbezit. In de rust kregen we op onze kop. Na de pauze ging het beter bij ons. Bogen we de 1-2 achterstand bij rust ook snel om in de 2-2’.
Dat de thuisploeg in de allerlaatste seconde de volle buit pakte, betekende een enorme dreun voor Emma waar na afloop diverse spelers seconden lang verslagen en gefrustreerd op de mat bleven liggen. Centraal verdediger Thomas Vigelius legde de frustratie na afloop uit: ’Zonde Het zit ons net mee. Ik denk dat we zeker recht hadden op een gelijkspel. Maar je roept het over jezelf af als je naar achteren blijft lopen. Het geluk staat deze weken bepaald niet aan onze kant’.
Thomas medespeler Randy van Eden: ‘Het was weer het zelfde verhaal als elke week. Voor rust de betere ploeg. We houden de tegenstander in leven en gaan dan aan het slot onderuit. In de rust hebben we nog in de kleedkamer gezegd: blijf je focussen de tweede helft. Maar binnen vijf minuten ligt-ie er bij ons alweer in voor de 2-2. Het is steeds opnieuw: we maken het niet af’.
Emma opende de derby sterk, domineerde het grootste deel van het eerste bedrijf. Nam binnen het kwartier ook de leiding. Aanvoerder Michael Potkamp bediende Shendro Cristina voor de 0-1. Uit een vrije trap van Jessy van Kooten kwam de thuisploeg na een half uur een tikkeltje onverwacht langszij: 1-1. Nog geen minuut later had Emma alweer een voorsprong te pakken. Bij een chaotische situatie voor het doel van FC Dordt Am sloeg Michael Potkamp resoluut toe voor de 1-2.
Na de hervatting keerde FC Dordt Am terug in de wedstrijd met name door de bedrijvigheid van het spitsenduo Quincy Ignacio en Jessy van Kooten. In de schaarse omschakelingen kreeg Emma niettemin de beste kansen om het duel op slot te gooien. Door dat na te laten moest de ploeg uiteindelijk de zwaarste tol betalen.
Een kwartier voor tijd moest Emma-goalie Tom van der Leer met een ernstige beenblessure uitvallen. Zijn vervanger Koen Vissers had nog een bal aangeraakt toen hij al naar het eigen net moest nadat Quincy Ignacio fraai had binnengetikt. Dat daarna FC Dordts Owen van Duinen met twee keer geel naar de kleedkamer moest, deerde de thuisploeg niet. Die bleef ook met tien man aandringen. Om in de allerlaatste seconde beloond te worden voor de tactische bravoure van z’n trainer met de winnende treffer van Joey Besemer (3-2).