KNVB: ‘Meerdere groepjes van vier spelers op één veld mag’

Het kabinet heeft dinsdagavond extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen zijn woensdagavond 14 oktober om 22:00 uur ingegaan en gelden vooralsnog voor de komende vier weken.

Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

• Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.
• Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
• Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
• Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
• Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
• Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

Wat gebeurt er met de wedstrijden die nu niet gespeeld worden en welke scenario’s zijn er voor het moment dat de competitie weer kan worden hervat.
KNVB: Er wordt op dit moment gewerkt aan diverse scenario’s voor het moment dat de amateurcompetities weer kunnen worden hervat. Deze scenario’s worden binnen drie weken verder gecommuniceerd.

Mogen senioren in meerdere groepjes van vier tegelijk trainen op één veld?
KNVB: Ja, zorg er wel voor dat de groepen van vier spelers zoveel mogelijk in vaste samenstelling trainen en dat de onderlinge 1,5 meter afstand altijd in acht wordt genomen. Zorg er ook voor dat duidelijk herkenbaar is bij welk groepje iedere speler hoort.

Deel dit met je vrienden!