Met de derby SC Emma - Dubbeldam direct vuurwerk in 3B (zo)

De KNVB heeft ook de programma's vanaf de eerste klasse vrijgegeven. De competitiestart in het weekeinde van 19 en 20 september levert meteen fraaie regionale affiches op.
In de Dordts getinte derde klasse B (zondag) is het meteen raak op de openingsdag, met de derby SC Emma - Dubbeldam. Een week later is RCD - GSC/ODS het stadstreffen om naar uit te kijken, in speelronde drie staan de buurlieden FC Dordrecht (am), dat evenals GSC/ODS nieuw is in de derde klasse, en RCD tegenover elkaar.
Op zaterdag 19 september is het programma in 1B nog derbyloos: Heerjansdam (tegen Nieuwenhoorn) en Oranje Wit (versus Xerxes/DZB) beginnen op eigen terrein, Nieuw-Lekkerland (bij Neptunus Schiebroek) en Papendrecht (bij Brielle) beginnen op vreemde bodem. Een week later is Papendrecht versus Heerjansdam het eerste streekduel.
Ook in 1C is de eerste regio-ontmoeting op 26 september met Sliedrecht - LRC Leerdam, dat bij de ouverture op het nieuwe sportpark mag starten tegen SVL. Sliedrecht start in en tegen Huizen.
In 2D is het tot speelronde elf, op 5 december, wachten op de Zwijndrechtse derby tussen Pelikaan en VVGZ. De gemeentegenoten vertoeven op de openingsdag niet in elkaars nabijheid: VVGZ ontvangt CWO, Pelikaan reist naar SVS. VVGZ-trainer Fop Gouman treft zijn oude club FC Binnenmaas in ronde zeven.
In 2F biedt de eerste speeldag meteen derbygenot met De Zwerver - EBOH (al om 12.00 uur), Wieldrecht - Woudrichem, Arkel - GJS, SVW - Wilhelmina'26 en Sleeuwijk - Altena. De Dordtse stadsderby Wieldrecht - EBOH prijkt in speelronde zes (24 oktober) op de rol.
In 3D (West II) mogen DFC, Dubbeldam, Groote Lindt en 's-Gravendeel in de eerste ronde allemaal op het thuishonk blijven. Op 3 oktober staat de Dordtse derby tussen DFC en Dubbeldam geprogrammeerd, drie weken kruisen DFC en Groote Lindt de degens in Dordrecht.
In 3C (Zuid I) zijn tijdens de ouverture SV Meerkerk - VVAC, Groot-Ammers - Alblasserdam en Ameide - Schelluinen de blikvangers. Op de Souburghklassieker tussen De Alblas en Alblasserdam is het wachten tot 5 december. VVAC - Groot-Ammers is daarentegen al op 24 oktober te aanschouwen. SSW (za) debuteert in 4C op eigen terrein tegen Alliance. In diezelfde poule treffen IFC en ZBC'97 elkaar in de vijfde speelronde, op 17 oktober op sportpark Schildman.
©AD De Dordtenaar
(Foto SC Emma Trainer Roy de Bruin)
Deel dit met je vrienden!