Puntertje van Emma’s Michael Bosua goed voor winst in stadsderby (1-0)

De allereerste van een lange serie stadsderby’s in de derde klas van het zondagvoetbal leverde vanmiddag een 1-0 zege op voor SC Emma. Buurman GSC/ODS moest er aan geloven in een van begin tot eind boeiend duel.
Emma begon het tweede bedrijf met het nemen van wat meer risico wat meteen een licht veldoverwicht opleverde. De gewaagde strategie leverde na een kwartiertje rendement op in de vorm van de achteraf winnende treffer van routinier Michael Bosua (31). De van FC Dordrecht Amateurs overgekomen matchwinner na afloop stralend: ‘Inderdaad een puntertje die goal. Maar zo maakte Romario ze ook vaak bij PSV’. Om snel een vergelijkbare goede herinnering op te halen: ‘Op zo’n wijze heb ik twee jaar geleden ook al eens gescoord voor FC Dordrecht Amateurs toen het om de periodetitel ging’.
Mehmet Tokul (36), de geroutineerde en gelouterde doelman van GSC/ODS, verwerkte de nederlaag eerst met een sigaretje Om vervolgens even snel te analyseren: ‘Het was een leuke pot van beide kanten. We hadden minimaal een punt kunnen pakken. Over de inzet van onze kant ben ik best tevreden. We hebben alles geprobeerd om gelijk te maken.. Voor rust hebben we de nodige kansen gehad. Helaas zat het er niet in. Met name na rust vond ik Emma goed verdedigen. We hebben alles gegeven. Belangrijk om te weten is dat we een vrijwel nieuw team hebben dit seizoen. Met veel nieuwe spelers is het altijd even wennen, moeten we nog in kracht groeien. Volgende week wacht ons in elk geval een zware tegenstander. Charlois SV waarvan we vorig jaar nog verloren. En dan volgt weer een stadsderby. Tegen FC Dordrecht Amateurs dan’.
Mehmets complimenten richting de verdediging van Emma werden door velen na afloop onderschreven. Met Thomas Vigelius (27) en Lorenz Mowlabaks (21 - Lorenzo voor zijn medespelers) beschikt Emma over een goed centraal duo. En de van EBOH overgekomen doelman Rayvano van de Merwe (23) valt zonder meer in de categorie aanwinsten. De immer bescheiden Thomas na afloop: ‘Het stond bij ons achterin goed. We hebben bijna niks weggeven. In het begin van de tweede helft wisten we de wedstrijd inderdaad te draaien. En met Rayvano zijn we als team erg blij. Het voelt lekker om de competitie met een overwinning te beginnen’.
Het eerste bedrijf van de goed bezochte stadsderby verliep evenwichtig. Beide ploegen hadden er geen zin in vanuit een verschansing te acteren. Het resulteerde in een boeiend wedstrijdverloop met over en weer kleine mogelijkheden waarbij de doelverdedigers Rayvano van de Merwe en Mehmet Tokul hun kwaliteiten volop konden tonen in pareren en dirigeren. Op slag van rust was GSC /ODS dichtbij een voorsprong. De verraderlijke inzet van Sadik Sogut belandde bovenop de lat.
Na rust legde Emma wat meer accent op z’n aanval. Wat GSC/ODS mogelijkheden bood in de omschakeling waardoor het boeiende en spannende karakter van de stadsderby in tact bleef. Met de 1-0 van Emma nam de spanning almaar toe. De bezoekers leken snel langszij te komen maar in een uiterste reddingspoging wist Lorenz Mowlabaks de bal net voor de doellijn weg te tikken. Met wissels en wat tactische omzettingen probeerde GSC/ODS ook daarna verwoed de stand in evenwicht te trekken. Maar, zoals GSC/ODS-doelman Mehmet Tokul al aanstipte, het stond verdedigend goed bij Emma. De thuisploeg kreeg zelfs mogelijkheden om de derby in het slot te gooien. De doorgaans trefzekere en vandaag ook weer goed acterende Maciek Dziedzic kreeg bij twee kansen tot eigen ergernis het vizier niet op scherp. Na afloop was men dat bij Emma allang vergeten. Van onder de douche klonk alleen maar juichgezang. De competitie beginnen met een derbyzege stemt goedgemutst en optimistisch.