SC Emma - Be Ready 2-1

*SC Emma – Be Ready 2-1
Na deze zege staat SC Emma weer derde in de derde klas. Speler Randy van Eden doet verslag: ‘Vandaag mochten we aantreden tegen Be Ready. Op de ranglijst staan zij 10e, maar het is een hele stugge ploeg. Na de zeperd van vorige week tegen Dubbeldam, die we verloren in de laatste minuut, wilden we vandaag ons revancheren. Het was even puzzelen, omdat we op dit moment acht spelers missen vanwege blessures. Hierdoor moesten we noodgedwongen Vincent de Klerk oproepen, die deze week weer voor het eerst heeft getraind. We begonnen de wedstrijd afwachtend, maar kwamen enkele momenten er toch uit’.
De eerste aanval van Emma kwam van achteruit. Thomas Vigelius gaf de bal diep op Randy van Eden, die de bal niet onder controle kreeg. Randy: ‘Uiteindelijk kon ik nog schieten, maar de keeper tikte deze eruit. We kregen een corner, die knap binnengekopt werd door Vincent de Klerk. De wedstrijd hadden we onder controle, het was wachten op de 2-0, maar uit het niets werd het 1-1’.
Randy van Eden vervolgt: ‘De tweede helft was wat minder van beide kanten. Be Ready loerde op de omschakeling en wij hadden voornamelijk de bal. We lieten enkele kansen onbenut en de tijd tikte door. Jesper van Helden, die zondagmorgen zes uur thuis was gekomen van skivakantie kwam er later in. Ik verhuisde naar het middenveld en Lars ging erin om de rechtsback-positie over te nemen. De wedstrijd lag open en beide ploegen gingen vol voor de 3 punten. In de laatste seconden kreeg Jesper van Helden de bal vanaf rechts, ik was diep gelopen en Jesper gaf de bal voor. De bal was net te scherp waardoor ik hem net niet kon binnen koppen. Gelukkig stond Michael Potkamp achter mij die de bal vanuit de lucht kon afwerken. Zo wonnen wij de wedstrijd met 2-1 in de laatste seconden’.
Randy van Eden rondt af: ‘We legden een degelijke partij op de mat, wij kunnen beter, maar deze 3 punten smaken heel goed. We nestelen ons weer op de derde plek’