SC Emma haalt uit bij Gudok dat nog geen wedstrijd had verloren (1-6)

* Hattrick Dylan Stiegelis - Zege hopelijk begin van Houdini-act
Met een eclatante uitzege (1-6) op TSV Gudok hoopt derdeklasser SC Emma vandaag te zijn begonnen met een Houdini-act om af te komen van de rode lantaarn. En natuurlijk om door te stoten naar de hogere regionen.
In Tilburg wervelde de ploeg als vanouds en stond het bij rust al dik verdiend met 0-3 voor. Dylan Stiegelis was met drie doelpunten de meest gevierde man bij de Dordtenaren. Rayvano van de Merwe scoorde twee keer. Good-old Vincent de Klerk completeerde het zestal treffers.
SC Emma staat nu in puntental gelijk met Be Ready maar is ondanks de grote triomf op doelsaldo nog niet verlost van de onderste plaats. Maar dat zal niet lang meer duren, zeggen kenners. De man van de hattrick Dylan Stiegelis: ‘We hadden deze zege hard nodig. We hebben echt gestreden mét elkaar. Geen idee wanneer ik voor het laatst drie keer heb gescoord.. Denk tegen Ajax toen ik nog in de jeugd bij FC Dordrecht speelde. En inderdaad, ik zit lekker in mijn vel de laatste tijd’.
Emma-selectiespeler Randy van Eden doet vanuit Tilburg verslag. ‘Vandaag inhaalduel uit tegen Gudok. Dat had nog geen wedstrijd verloren en dan weet je dat je aan de bak moet. De eerste 10 minuten was even zoeken, maar daarna hadden we het onder controle. We voetbalden makkelijk en na een goeie steekpass van Rayvano van de Merwe lobde Dylan Stiegelis de bal over de keeper 0-1. Onze organisatie stond goed vandaag, Gudok kwam er niet aan te pas. Dylan Stiegelis scoorde via een vrije trap de 0-2. De 0-3 van Rayvano was een echte teamgoal. We begonnen de opbouw vanaf de keeper, na veel schijven werd Rayvano ingespeeld. Hij speelde zijn directe tegenstander uit en schoot de bal via de paal de 0-3 binnen’.
*Op zijn heupen
Randy van Eden vervolgt: ‘In de rust hamerden we weer op de tweede helft, want dat is bij ons nog wel eens een probleem. Gudok ging risico's nemen en er lag veel ruimte voor ons. Na een goeie voorzet van Rayvano, kopte Vincent de Klerk de 0-4 binnen. Dylan Stiegelis had het vandaag op zijn heupen, hij schoot de bal van 25m over de keeper heen en zo werd het 0-5. Een hattrick voor Stiegelis! De 0-6 kwam op naam van Rayvano van de Merwe. Hij zette goed door op de keeper en deze verspeelde de bal, zo kon Rayvano de bal in een lege goal binnenschuiven. Gudok deed nog iets terug in de laatste minuut 1-6’.
Randy rondt in jubelstemming af: ‘Een geweldige overwinning voor ons, tegen een tegenstander die nog niks had verloren!’. Komende zondag wil Emma thuis tegen Madese Boys de Houdini-act uiteraard voortzetten.
*Bavel periodekampioen
*3DE KLAS: En passant werd vanmiddag koploper Bavel ook kampioen van de eerste periode door SV Reeshof met 2-1 te verslaan. In de andere inhaalwedstrijd van vandaag won Terheijden met 1-4 bij Waspik. FC Dordrecht Am, Dubbeldam, GSC/ODS en RCD kwamen niet in actie.
*STAND na vandaag: Bavel 14-28, Gudok 14-23, Reeshof 14-22, FC Dordrecht Am 14-22, 6de Dubbeldam 14-20, 8ste GSC/ODS 14-19, 10de RCD 13-16, 11de DIA 14-13, 12de Be Ready 13-10, 13de SC Emma 14-10.