SC Emma heeft het even niet en zakt na 0-1 nederlaag naar de elfde plaats

*Eric van de Merwe (51) moet aan hoofd geblesseerde doelman Serhan Tenekecioglu aflossen
Dordrecht - Door een nipte 0-1 nederlaag tegen Trinitas Oisterwijk is derdeklasser SC Emma, dat nu slechts twee punten uit zijn laatste zes wedstrijden wist te verzamelen, uit de top-8 van de ranglijst gevallen.
Aanvaller Dylan Stiegelis en de ingevallen Luiferdi Marchena na afloop: `Wij zitten in een slechte fase. Wel wat kansen gehad, een teleurstellend resultaat. Één fout vlak voor de rust blijkt beslissend. Verder hebben we over het algemeen goed verdedigd’. SC Emma kon vanmiddag overigens niet beschikken over onder anderen Bayram Akyon en Shendro Cristina.
Nu naar de wedstrijd. De openingsfase was voor de gasten, maar keeper Serhan Tenekecioglu behoefde daarbij niet in te grijpen. Na voorbereidend werk van Akif Kumas en Dylan Stiegelis had het schot van aanvoerder Michael Potkamp er daarna wel in mogen gaan in plaats van naast. Ook Enes Ak kreeg een schotkans, maar de bal vloog de parkeerplaats op. Vlak voor het rustsignaal verloor Lorenz Mowlabaks, die verder bijna foutloos speelde, de bal aan Martijn van Elderen en uit zijn voorzet scoorde de bij de tweede paal opduikende Max van Dongen de 0-1. Om het voor Emma nog erger te maken raakte keeper Serhan Tenekecioglu hierbij aan zijn hoofd geblesseerd. Om de verzorging goed te kunnen doen plaatsvinden besloot de scheidsrechter voortijdig de eerste helft af te fluiten. Gelukkig kon de ongelukkige keeper even later zelfstandig lopend het veld verlaten.
*Voortreffelijk
Doelman Tenekecioglu bleek echter niet verder te kunnen. Doordat er geen reservekeeper beschikbaar was trok veldwisselspeler en oud-profvoetballer en inmiddels 51-jarige Eric van de Merwe de keepershandschoenen aan. Hij deed dit werk voortreffelijk. Vooral een redding met de voet op een schot van Philip Overeem mocht er zijn. Emma begon energiek aan de tweede helft en had in de eerste vijf minuten drie mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Een afstandsschot van Akif Kumas ging over het doel. Keeper Ramon Doomen stopte de bal met moeite na en inzet van Dylan Stiegelis en een kopbal van Kumas ging langs de verkeerde kant van de paal. Halfweg de tweede helft kwam de hoofdtrainer van Almkerk, Vincent de Klerk, bij Emma in het veld als aanvaller. Wegens blessures was hij voor de tweede keer dit seizoen gevraagd zich beschikbaar te stellen als speler. Hierna kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht met nog wel wat mogelijkheden voor beide ploegen, maar gescoord werd er echter niet meer.
SC Emma was met twee overwinningen goed begonnen aan de competitie, maar behaalde uit de daaropvolgende zes wedstrijden dus nog maar twee punten. Hierdoor deelt het met nog drie andere ploegen inmiddels de negende tot en met twaalfde plaats. Volgende week zondag wacht voor SC Emma om 14.00 uur een uitwedstrijd in Tilburg tegen het in punten gelijkstaande TSV Gudok. Derhalve een belangrijke wedstrijd.
SC Emma – Trinitas Oisterwijk 0-1 (0-1)
44. 0-1 Max van Dongen
Opmerking: scheidsrechter M. van den Brink uit Breda gaf alleen geel aan Randy van Eden (Emma).
Basisspelers SC Emma: Serhan Tenekecioglu; Randy van Eden, Lorenz Mowlabaks, Thomas Vigelius, Jasper Maaskant, Dylan Stiegelis, Enes Ak, Michael Potkamp, Akif Kumas, Mitch Klijn en Jermain Sewambar. Onder andere de 16 jarige Sylvano Abbenhuis was een invaller voor Emma.
*Door de zege klom Trinitas naar de derde plek, drie punten achter het leidersduo Rijen en GSBW. Emma zakte naar de elfde plaats.
-Stand 3de klas: Rijen 8-18, GSBW 8-18, Trinitas Oisterwijk 8-15, 11de SC Emma 8-8.