SC Emma houdt Terheijden lang in leven maar laat zich zege niet afsnoepen (2-0)

*Enes Ak grondlegger beide Dordtse goals * “Onze verdediging stond vandaag goed”
Door Fred van Dongen
Dordrecht - Derdeklasser SC Emma blijft uitstekend presteren. Vandaag werd ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. Het bezoekende Terheijden werd met een 2-0 nederlaag richting Brabant teruggestuurd door treffers van Michael Potkamp en Bayram Akyon. De weer sterk opererende middenvelder Enes Ak was de grondlegger van beide goals. Emma deelt nu de leiding met Oosterhout dat als enige andere ploeg ook z’n tweede wedstrijd won.
Door de pas laat geproduceerde tweede en beslissende treffer hield Emma het onnodig spannend. Het bood de thuisploeg in elk geval gelegenheid de verdedigingslinie te testen. Die slaagde er in de nul te houden door slechts sporadisch Terheijden wat kansjes te gunnen. De ware kansen, met name na rust, waren voorbehouden aan Emma doordat Terheijden noodgedwongen een steeds offensievere koers moest gaan varen. Mede door sterk optreden van de Brabantse doelman Freek Roks en onzuiverheden in de afwerking bleef Terheijden tot in de extra tijd hoop houden op een gelijkspel. Toen gooide Bayram Akyon na voorbereidend werk van Enes Ak het duel eindelijk op slot met de 2-0. Een overwinning waarop niets viel af te dingen.
‘Ik hoop niet dat ik het scoren heb verleerd’, mijmerde Emma’s Dylan Stiegelis na afloop doelend op de hoeveelheid kansen die zijn Emma met name na rust onbenut liet. Om vervolgens af te ronden met een positieve constatering: ‘Onze verdediging stond goed vandaag. Blijkt ook wel want we hebben de nul gehouden. Belangrijk’.
Een compliment dat uiteraard in goede aarde viel bij Emma’s vertrouwde vleugelverdediger Jasper Maaskant (25). ‘Het laatste half uur kwamen zij vaak met zeven man naar voren, maar echt veel kansen hebben ze niet gekregen. We hadden daarvan gebruik moeten maken door snel de 2-0 te scoren. Dan valt de spanning weg, dringen zij niet of minder aan en hadden wij in de verdediging aan het slot niet zo veel hoeven te rennen. Schandalig eigenlijk dat wij zoveel kansen hebben laten liggen’.
*Man van de wedstrijd
Jasper blikt verder terug: ‘Man van de wedstrijd? Ik zou zeggen Enes Ak. Die was vandaag weer heel belangrijk voor ons met een assist bij zowel de eerste als de tweede goal. We hebben nu zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Wat een verschil met vorig seizoen!’
In het eerste kwart van het duel bleek Emma zoekende. Goed keeperswerk van Serhan Tenekecioglu voorkwam onheil. Daarna nam Emma het initiatief over. Jasper Maaskant: ‘Toen pakten wij het beter aan en namen de controle over’. Een hoger tempo en meer agressie in de aanvalsacties van Emma-zijde brachten Terheijden steeds meer in het nauw. Na het ten onrechte wegens buitenspel afkeuren van een goal en het negeren van een terechte claim op een strafschop bezorgde Emma zich kort voor rust toch loon naar werken. Na een ingooi van Jasper Maaskant rukte Shendro Cristina op naar de achterlijn. De Brabantse doelman kreeg de daaropvolgende inzet van Enes Ak niet onder controle waarna Michael Potkamp in de rebound voor een koud kunstje stond: 1-0.
*Zeeën van ruimte
In het tweede bedrijf zocht Terheijden begrijpelijkerwijs naar de gelijkmaker. Niettemin kwam Emma nauwelijks in problemen. Het kreeg zelfs zeeën van ruimte om het duel vroegtijdig te beslissen maar liet dat na. Paal, keeper en een onzuiver vizier stonden dat in de weg. Totdat aan het begin van de extra tijd Bayram Akyon op doorzetten van Enes Ak al het Dordtse getreuzel welletjes vond (2-0).
*STAND 3de klas: 1 Oosterhout 2-6 (5-2), 2 Emma 2-6 (4-1).