SC Emma is de nieuwe koploper

SC Emma is de nieuwe koploper in de derde klas van het zondagvoetbal. De minimale winst thuis op het als titelfavoriet bestempelde Oosterhout bleek voldoende. In dezelfde derde klas hielp RCD de Dordtse collega’s van Emma een handje door de koploper tot vandaag Steeds Hoger met 2-4 te verslaan. Komende zondag is het RCD tegen Emma.

*SC Emma – Oosterhout 1-0
Door een minimale zege is SC Emma de nieuwe koploper in de derde klas. De winnende treffer kwam van Michael Potkamp. Selectiespeler Randy van Eden die wegens een blessure verstek moest laten gaan: ‘Man of the match was Koen Vissers onze keeper’. Emma nam zo de koppositie over van Steeds Hoger dan thuis onderuit ging tegen RCD (2-4).
Randy van Eden volgde voor Dordt2222 de wedstrijd langs de lijn. Randy: ‘Oosterhout word gezien als een titelkandidaat, dus we waren gewaarschuwd. Koen Vissers mocht vandaag onder de lat starten, omdat Rayvano van de Merwe afwezig was. Coen Cleef speelde vandaag op de rechtsbackpositie omdat ik helaas een aantal weken uitgeschakeld ben vanwege een voetkneuzing. Emma begon feller en beter aan de wedstrijd. We hadden voornamelijk veel de bal en drukten Oosterhout achteruit. Oosterhout was gekomen om toe te slaan in de omschakeling. De gasten kregen zo de eerste kans, maar Koen hield zijn goal schoon. Uit een lange bal van achteruit, konden wij ook een kans noteren. Michael Potkamp kreeg de bal voor zijn voeten en schoot van 20 meter richting de goal. De keeper pakte deze bal stijlvol. De ruststand bleef op 0-0 steken’.
Randy van Eden over het verloop van het tweede bedrijf: ‘Het eerste kwartier aan beide kanten slordig spel en weinig goede aanvallen. Emma pakte als eerste de draad weer op en Oosterhout had het zwaar. Toch dacht Oosterhout op voorsprong te komen, maar de goal werd terecht afgekeurd. De gasten waren het toen helemaal kwijt en Emma sprong zorgvuldig met de bal om. Via een goede aanval door het midden kon Potkamp als een echte spits de 1-0 aantekenen. Over de gehele wedstrijd gezien was dit ook terecht. Jelle van der Veeken kreeg de kans om de wedstrijd te beslissen, maar oog in oog met de keeper ging de bal rakelings naast. Emma kwam niet meer in de problemen en zo behaalden wij een goede overwinning’.
Slotconclusie van Randy van Eden: ‘Met 3 gespeeld en 7 punten kunnen wij met trots kijken naar de ranglijst, waar wij op dit moment keurig bovenaan staan. Deze lijn moeten wij voortzetten, dan kunnen wij het elke tegenstander lastig maken’.
*Stand 3de klas: SC Emma 3-7, Charlois SV 2-6, Virtus 3-6, 6de Dubbeldam 3-4, 8ste RCD 2-3, 10de GSC/ODS 2-3, 14de FC Dordrecht Am 3-0
Deel dit met je vrienden!