SC Emma krijgt na slechte eerste helft hekkensluiter Irene'58 toch nog op de knieën (3-0)

De prachtig volle maan bleek als beroemd wensenfee SC Emma donderdagavond alsnog gunstig gezind. Na een barslechte eerste helft kreeg de Dordtse derdeklasser in het tweede bedrijf de puntloze hekkensluiter Irene’58 alsnog op de knieën (3-0).
Een belangrijke rol was andermaal weggelegd voor Dylan Kool (19) die kort voor de pauze de met een stevige knieblessure uitgevallen Jelle van der Veken kwam aflossen. Als behendige watervlugge rechterspits bracht Dylan lijn en gevaar terug in de aanvalsacties van Emma. Al na een handvol minuten in de tweede helft resteerde dat in de ban brekende 1-0. ‘En dan weet je dat het met deze tegenstander gedaan is’, analyseerde Dylan na afloop nuchtertjes.
Of hij zijn donderspeech in de pauze gepaard liet gaan met een smeekbede aan wensenfee volle maan is niet bekend, in elk geval kreeg Emma-trainer Roy de Bruin zijn ploeg weer aan de praat. Met een aangepast tactisch concept waarmee eerder thuis HOV/DJSCR werd overklast (4-0). Dat betekende Dylan Kool en Maciek Dziedzic als spitsenduo met kort daarachter de ook deze avond weer hard werkende dirigent Michael Potkamp. Aangevuld met de steeds weer oprukkende vleugelverdediger annex kilometervreter Randy van Eden op rechts. Dylan Kool licht toe: ‘De belangrijke openingsgoal kwam na een goede actie van mij en Randy over rechts. Het is bekend dat Randy en ik altijd heel goed met elkaar kunnen samenspelen‘.
Het voorbereidend werk van het koppel Randy & Dylan werd door Michel Potkamp bekroond met de opluchtende 1-0. De treffer bezorgde Emma de vurig gehoopte booster. Niet veel later ging het duel eigenlijk al op slot toen Maciek Dziedzic vaardig samenspel tussen Dylan Kool en Michael Potkamp tot 2-0 promoveerde.
*Doelsaldo
Een mentaal bevrijd Emma ging daarna verwoed en vol overtuiging op jacht naar een hogere marge om het doelsaldo op te vijzelen. Zo verscheen onder meer ook centraalverdediger Thomas VIgelius regelmatig aan het front. Af en toe bezondigde Emma zich in die fase aan overmoed. Het betekende dat doelman Rayvano van de Merwe die nauwelijks iets te doen kreeg, zich toch een keer als reddende brandweerman moest presenteren door een onverwachte inzet van Irene fraai uit de benedenhoek te tikken. Voor Emma tevens een alarmsignaal om niet té doldriest naar een hogere marge te streven. In de slotfase kwam alsnog de 3-0 op het scorebord. Een vrije trap van Simeon Simeonov van net buiten de zestien veroorzaakte zoveel wanorde bij Irene dat Mitch Klijn in de rebound attent kon toeslaan.
Bij Emma wilden ze na afloop niet al te lang stilstaan bij de dramatisch slechte eerste helft waarin de ploeg met vierkante wielen draaide en blij mocht zijn dat Irene een unieke kopkans onbenut liet. Dylan Kool verwoordde de verdringing met: ‘Natuurlijk verwachtten we flink te kunnen gaan scoren. Maar drie punten zijn drie punten…’
Emma zal bij zijn eerstkomende thuiswedstrijden (Steeds Hooger, koploper Virtus en Charlois SV) Jelle van der Veken in elk geval moeten missen gezien de ernst van zijn knieblessure. Jelle verwijzend naar een nog niet zo lang geleden opgelopen blessure die hem een tijdje langs de kant hield berustend: ‘En nu is het dan mijn andere knie…’
*Goede zaken
*Al met al deed Emma deze avond goede zaken. Koploper Virtus verspeelde vanavond immers verrassend twee punten bij Be Ready (1-1). Twee andere concurrenten van Emma om de bovenste plekken wonnen deze inhaaldonderdag wel: Gastel met 0-6 bij Steeds Hooger en HOV/DJSCR met 1-4 bij Charlois SV.
**STAND bovenaan na vanavond: SC Gastel 12-27, Virtus 11-26, HOV/DJSCR 13-26, SC Emma 12-24.
Deel dit met je vrienden!