SC Emma krijgt opnieuw acht goals achter de oren

SC Emma - vv Bavel 1-8
De koploper in de derde klas, Bavel, liet er vanmiddag bij SC Emma geen gras over groeien. De Brabantse ploeg gaf de Dordtenaren een flink pak slaag (1-8). Het was de tweede achtereenvolgende keer dat Emma acht goals achter de oren kreeg. Twee weken geleden was dat bij Gilze, een andere titelkandidaat. Toen stond na afloop een 8-0 score op het bord.
Met de stormachtige wind in de rug toonde Emma in de openingsfase geen respect voor de aspirant-titelkandidaat. Dat veranderde na een klein half uur toen Bavel tactisch wat geraffineerder te werk ging. Een beetje onder druk bleek Emma defensief te weinig rekening te houden met de windvlagen. Het resulteerde in drie Brabantse treffers die in de categorie ‘Sinterklaas’ vielen. Alle drie de treffers kwamen op naam van Niek Akkermans (29). Die kon zo terugzien op de perfecte hattrick: drie goals op rij in één speelhelft en zonder een tegengoal tussendoor. Niek, overgekomen van DIA, maakte zo zijn reputatie weer eens waar. Bij rust stond zijn totaalscore dit seizoen zodoende al op 14 treffers.
Emma kon ondanks het windvoordeel in het eerste bedrijf amper potten breken. Bij de meeste dieptepasses werd te weinig rekening gehouden met de stormachtige wind die vrijwel in de lengteas van het veld tekeer ging. Emma’s spitsen Jesse Harris en Michel van Pelt werden zodoende amper in stelling gebracht en dat gold ook voor de regelmatig mee oprukkende jonge middenvelder Rowdy Nijenhuis.
In het tweede bedrijf probeerde Emma met enkele tactische omzettingen het tij alsnog te keren. Centrale verdediger Thomas Vigelius verkaste naar de spits om als stormram te fungeren. Vleugelverdediger Randy van Eden mocht Emma’s defensie gaan leiden. Het leverde geen rendement op. Bavel bleef met de wind in de rug domineren en dreigen. Al snel stond de 0-4 op het bord. Na een kwartiertje liet Thomas Vigelius zien ook over aanvallende kwaliteiten te beschikken. Zijn handige lob van zo’n twintig meter daalde zo punctueel dat doelman Glenn van Peer de bal onhoudbaar in de bovenhoek zag verdwijnen voor de 1-4. Zonder meer de mooiste goal van alle negen treffers deze middag. Thomas noch zijn teamgenoten schoten iets op met die onderscheiding. In het vierde kwart van de wedstrijd drukte Bavel nog even op het gaspedaal om uiteindelijk Emma een tweede achtereenvolgende ‘acht-klapper’ voor de voeten te gooien (1-8).
Emma heeft twee weken de tijd om de mentale dreun te verwerken. Voorlopig staat de ploeg nog redelijk in de middenmoot in een klasse waaruit niemand rechtstreeks degradeert en alleen de onderste twee (12de en 13de plaats) tot nacompetitie worden gedwongen.
Door Fred van Dongen
Deel dit met je vrienden!