“SC Emma VR1 begint het voetbalseizoen met zevenklapper tegen Fendert VR2”

Het heeft ruim 5 maanden geduurd, een flinke hittegolf en een hoop intensieve maanden maar vandaag was het eindelijk zover.

De vrouwen van SC Emma VR1 speelde vandaag hun 1e wedstrijd in het nieuwe voetbalseizoen, gaat het ze lukken om te handhaven of zit er zelfs een verassing in?

Om half 1 verzamelde de dames zich bij het o zo mooie SC Emma, het enthousiasme was al zichtbaar bij de meeste, eindelijk weer voetballen!

De dames, trainers en aanhang arriveerde om half 2 in Fijnaart om zich op te maken voor hun 1e wedstrijd, helaas kregen sommige al snel met een tegenslag te maken… de worstenbroodjes waren op, de spanning liep hierdoor erg op… dan maar een frikandelbroodje en een broodje kroket voor onze secretaris.

De vrouwen van Emma kwamen de kleedkamers uit… echter was er dit keer iets anders, de aanvoerdersband werd dit keer gedragen door Niamh van Slooten, die vanaf nu de 2e aanvoerder zal zijn van de vrouwen, de emoties bij de onpartijdig Anne van Slooten waren duidelijk te zien en te horen.

De dames begonnen met de warming-up, Trainer Tonnie en Jeroen namen plaats op de bank en de aanhang nam hun plaats in langs de kant.

De aftrap werd genomen en het seizoen was geopend, al gauw was de gretigheid bij de dames al goed te zien.

Na een leuke combinatie over 5 schijven, schoot Michelle in de 12e minuut met een schot van net over de middenlijn de 0-1 binnen, de keepster kon alleen maar toekijken.

Helaas waren de dames iets te enthousiast en verloren hierdoor wat scherpte, in de 17e minuut kwam Fendert terug op 1-1.

Dit keer was een oerkreet van Tonnie niet nodig en herpakte de dames zich goed.

In de 25e minuut liep Michelle door de verdediging heen en schoot op de paal, echter stond Britt op de juiste plek om alsnog de 1-2 in te tikken.

De dames kwamen veel aan voetballen toe en kregen door mooi aanvallend voetbal ook de nodige kansen, echter kwamen zij in de 1e helft niet verder dan de 1-2.

In de 2e helft brachten Tonnie en Jeroen Morgan in voor Jaimy.

Fendert was echter niet klaar voor die wissel, Morgan liep in de 47e minuut langs 3 man en schoot de bal keurig in de korte hoek en tekende voor de 1-3.

De dames combineerde verder en liet Fendert niet over de middenlijn komen, dit kwam door het goed druk zetten van het team.

In de 62e minuut kwam Michelle aan de bal via een vlotte opbouw van achteruit en schoot net buiten de 16 de 1-4 binnen.

Rond de 67e minuut kwam Morgan, via een aanval op de flank, 1 op 1 met de keepster en schoot de 1-5 binnen.

In de 74e minuut schoot Eline, na een goede afspeelbal de 1-6 binnen. Hierna kreeg zij direct haar publiekswissel.

De wedstrijd viel toen helaas een beetje stil, de vermoeidheid sloeg toe, echter was daar Niamh ‘Ziyech` van Slooten die met een prachtige steekpass Morgan bediende.

Morgan beloonde deze pass met een doelpunt en maakte in de 82e minuut de 1e hattrick van het seizoen, 1-7 dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.


Volgende week zaterdag spelen de dames thuis om 14:00 tegen GJS VR2, wederom een bekerwedstrijd.

Iedereen is uiteraard van harte welkom om de dames live te zien.

Ik wil iedereen een fijn weekend wensen en uiteraard.. stay safe!

Een trouwe supporter

Deel dit met je vrienden!