“SC Emma VR1 oppermachtig in Dubbeldam”

Op een koude en regenachtige zaterdagmiddag moesten de vrouwen het opnemen tegen stadsgenoot Dubbeldam. Na een klikkende overwinning op DVVC en een intensieve trainingsweek was SC Emma vastberaden om een goed resultaat neer te zetten tegen Dubbeldam.

Om 14:00 kwamen de eerste speelsters aan op het sportpark van Dubbeldam. Na een rustige warming-up stonden de dames klaar om aan hun 5e wedstrijd te beginnen van dit seizoen.

Dubbeldam begon gemotiveerd aan het begin van de 1e helft, ze zochten al snel de diepe man. De verdedigsters van Emma stonden goed en onderschepte al snel de bal. Via Abony zette Emma aan voor de 1e aanval, Abony vond Sel die op haar manier mooi wegdraaide. Sel gaf de bal aan Britt kon afleggen op Thirza, Thirza probeerde het vanaf 18 meter maar schoot over. De combinaties bij Emma zaten er goed in, het lukte Dubbeldam niet om op te bouwen en hanteerde de lange bal. Het middenveld en de verdediging van Emma stond goed, waardoor Dubbeldam niet verder kwam. Toch wisten zij via de rechterkant gevaarlijk te zijn, echter stond daar Abony die haar tegenstander geen moment rust gaf.

In de 8e minuut onderschepte Sel de bal, draaide snel weg en stoomde op naar voren, Sel zag Fay vrijlopen die op haar beurt het overzicht hield. Claire liep vrij op rechts en Fay wist haar te bedienen. Claire zette haar tegenstander weg en schoot de bal in de linkerhoek (0-1).

Dubbeldam leek aangeslagen en zichtbaar gefrustreerd, het lukte ze niet om langs het middenveld te komen, wederom probeerde zij vrij rechts op te komen. Dubbeldam kreeg de kans om voor te zetten, echter was daar wederom Abony die daar een stokje voor stak en de bal onderschepte. Abony draaide weg en gaf de bal aan Niamh, Abony kreeg nog een trap tegen haar been maar beet de pijn van zich af.

In de 23e minuut wist Sel Britt te vinden die vrij wist te komen van haar tegenstander, Britt zag de ruimte om een voorzet te geven. Via de verdedigster van Dubbeldam kwam de bal voor Thirza terecht. Thirza zag de ruimte in de rechterhoek en schoot de bal kansloos langs de keepster van Dubbeldam (0-2).

Dubbeldam was duidelijk van slag en probeerde iets meer agressiviteit in het spel te gooien om meer druk te kunnen zetten op het middenveld van Emma, dit lukte echter niet. Sel onderschepte wederom de bal en zag Claire de diepte zoeken, Sel kreeg de bal met een steekpass langs 2 verdedigsters, Clair kwam 1 op 1 op de keepster maar zette 1 stap te veel waardoor de keepster de bal kon pakken. Het spelbeeld bleef ongewijzigd, Emma was ijzersterk aan de bal en combineerde goed. Dubbeldam stond achterin met 10 man en probeerde Emma op afstand te houden. In de 38e minuut kreeg Emma een vrije trap, Britt ging achter de bal staan. Britt probeerde het in één keer maar schoot net langs de 2e paal. Het leek erop dat dat Emma met 0-2 de rust in ging, echter kwam via slecht uitverdedigen de bal bij Sel uit, Sel speelde de bal op Thirza die Dubbeldam met een 0-3 achterstand de kleedkamer op liet zoeken.

Na een biertje van de tap met Mr. Emma Ton van Eijsden en het doornemen van de wedstrijden die er dit weekend aankwamen waren wij opgewarmd om naar de 2e helft van de wedstrijd te kijken. In de 2e helft begonnen de dames scherp aan de wedstrijd, Dubbeldam was duidelijk niet scherp uit de kleedkamer gekomen. Morgan liep achter de verdediging weg en werd bediend door Thirza, Morgan zette de versnelling in en was in no-time haar twee tegenstanders kwijt. Morgan kwam één op één met de keepster en rondde koelbloedig af, Emma stond in de 46e minuut op een 0-4 voorsprong.

Dubbeldam was aangeslagen en wisten dat de wedstrijd gespeeld was. Emma nam gas terug en bleef geconcentreerd spelen. Het spelbeeld was gelijk aan die van de 1e helft. Emma bepaalde het tempo en Dubbeldam probeerde tevergeefs met man en macht een aanval op te zetten. In de 78e minuut wist Emma het op te brengen om toch meer gas te geven, via een opbouw vanaf het middenveld kwam de bal bij Claire. Claire haalde uit en zette Emma op 0-5.

Emma speelde was vandaag op alle fronten de betere partij, waar het middenveld de afgelopen wedstrijden soms was onrustig was waren zij vandaag oppermachtig. Dubbeldam was stuk en snakte naar de kleedkamer. De dames van Emma wisten nog één keer aan te zetten, via een steekpass wist Sel Morgan te vinden, Morgan wist het overzicht te bewaren en zag Claire bij de 2e paal lopen. Morgan gaf af en gunde Claire haar hattrick. De wedstrijd eindigde in 0-6. Emma blijft ongeslagen.

Woman of the match: Abony a.k.a. The Pitbull

Op 12-11-2022 spelen de dames om 11:30 uit tegen Heerjansdam.

Ik wens iedereen nog een goed weekend toe. Tot volgende week!