“SC Emma VR1 spoelt kater weg tegen Zwaluwe VR2”

Op een winderige zaterdagmiddag in Lage Zwaluwe, moesten de vrouwen van Emma aantreden tegen Zwaluwe VR2. Na een klinkende 11-2 overwinning vorige week op Seolto VR2 en het jaarlijkse clubfeest van gisteren moesten de vrouwen om 14:45 hun 3e wedstrijd spelen.

Tijdens de warming-up was het al goed te zien hoe het clubfeest was gelopen. Enkele spelers hadden 2 tot 4 uur slaap achter de rug en sommige waren vanochtend pas thuis gekomen. Kortom het kan een hele zware wedstrijd worden. Trainer Otto koos voor een rustige warming-up, zodat de dames zich rustig konden voorbereiden.

De wedstrijd mocht ik bijwonen met John van Slooten en Ton van Eijsden, je zou verwachten dat er vooraf het e.e.a. over de wedstrijd zal worden besproken en hoe het zou verlopen. Echter was er maar één brandende vraag: zijn er worstenbroodjes?

Na een goed kopje koffie en een worstenbroodje kon de wedstrijd beginnen. Vanaf de 1e minuut was het al goed te zien dat enkele spelers niet fit waren van gisterenavond. Het baltempo was laag en de passes waren niet allemaal even zuiver. Toch kwam Emma als snel via een goede bal achter de verdediging op de 1e kans uit, echter lukte het Claire niet om het net te vinden. Emma speelde gecontroleerd en waren vanaf het middenveld de baas (verder kwam Zwaluwe dan ook bijna niet) echter ontbrak de scherpte en waren ze erg onrustig in de afronding. De dames zochten het de 1e helft vooral via de flanken. De voorzetten kwamen helaas niet altijd aan, er stond een flinke wind die ervoor zorgde dat de bal elke kant op ging. De voorzetten en steekpasses schoten en vlogen vrijwel allemaal aan de aanvallers voorbij. Enkele ballen werden ook net langs of over het doel geschoten, waardoor de dames zich tekort deden.

Toch kwam daar het ene moment waar de dames op zaten te wachten, na een goede opbouw van achteruit kwam de bal bij Fay uit, die passeerde 2 tegenstanders en hield goed overzicht, hierdoor zag zij Claire achter de verdediging kruipen en kon zij haar goed bedienen met een mooie steekpass, deze kwam dit keer goed aan en Claire wist hem goed af te ronden. De dames stonden in de 37e minuut met 0-1 voor in het winderige Lage Zwaluwe. Het doelpunt deed de dames goed en ze begonnen beter te voetballen, helaas kwamen konden zij de score niet verdubbelen en gingen met 0-1 de kleedkamer in. De sfeer bij het uitpubliek zat er goed in, na een 2e worstenbroodje (jaja het was weer lang geleden) en een biertje konden wij ons opmaken voor de 2e helft.

De dames begonnen iets anders aan de 2e helft, de dames speelde de bal meer via de grond, zodat de wind het spel niet teveel kon beïnvloeden. Voetballend waren de dames veel beter aan de wedstrijd begonnen vergeleken met de 1e helft, er zat meer controle en voetbal in het spel. In de 57e minuut kwamen de dames op 0-2. Syl passeerde haar vrouw op het middenveld en probeer het via een afstandsschot vanaf 25meter, de bal raakte de lat en via de rebound kon Claire de 2-0 binnen tikken. Vanaf dat moment kwam er meer rust in de ploeg en gingen de dames van Otto beter voetballen, het uitpubliek was erg fanatiek en schreeuwde de dames naar voren toe. Via een kapbeweging kwam Mandy goed uit en stuurde Morgan weg die met een versnelling de verdediging voorbij liep, ze plaatste de bal in de hoek waardoor Emma op een verdiende 0-3 voorsprong kwam.

In de 2e helft was duidelijk dat de dames doorhadden hoe de wind stond en konden hierdoor ook meer aan voetballen toekwamen, de dames waren zoekende naar de 0-4 maar kwamen echter niet verder dan de keeper die een prima wedstrijd keepte.

Toch was daar weer in de 78e minuut een goede bal vanuit het middenveld. Morgan werd gevonden en liep, voor de verdedigster het zelf wist, haar vrouwtje voorbij waardoor zij kon afronden en hiermee Emma op 0-4 zette. De dames van Emma waren blij dat de wedstrijd er bijna op zat, de vermoeidheid en het alcoholgehalte begonnen dan toch de overhand te krijgen. Het leek erop dat de dames met een 0-4 overwinning terug naar Dordrecht gingen. In de 89e minuut werden de 8 blikjes Bacardi Razz Niamh toch teveel. De captain kreeg het voor elkaar om met een mispeer de bal met een bijzondere effect langs zichzelf te spelen, hierdoor kon de spits van Zwaluwe er met de bal vandoor en zette de 1-4 op het scorebord. Na afloop vroegen wij nog hoe dit kon gebeuren. Haar antwoord was kort maar krachtig: ‘niet alles kan goedgaan”.

Desondanks de wind en een heftige avond/nacht hebben de dames van Otto toch een prima pot op de mat kunnen leggen. Emma VR1 is het seizoen goed begonnen met 9 punten uit 3 wedstrijden met een doelsaldo van +14. Op 22-10-2022 zullen zij thuis om 12:00 aantreden tegen DVVC VR1. Cijfer voor de dames is een dikke 8. Het worstenbroodje krijgt een 7 (iets te krokant broodje en verder niet heel bijzonders).

Ik wens iedereen een goed weekend toe en hopelijk tot volgende week ????