SC Emma wacht na verlies in topper vier thuiswedstrijden

Zondagderdeklasser SC Emma begint komende donderdagavond aan een serie van vier thuiswedstrijden, waarvan twee inhaalduels. In die reeks hoopt Emma de afgelopen zondag opgelopen schade bij concurrent SC Gastel (3-0) ruim te herstellen. Het eerste inhaalduel is donderdag tegen hekkensluiter Irene’58 – een week later (donderdag 24 maart) komt koploper Virtus op visite.
‘Voor beide ploegen was het zondag een belangrijke wedstrijd - bij winst blijf je mee draaien in de top van de competitie’, aldus licht Randy van Eden namens Emma het belang van het zondag verloren topduel bij Gastel toe. ‘Het eerste half uur was matig van beide kanten. Inspeel-passes kwamen niet aan en er werden haast geen kansen gecreëerd. Na het half uur gingen wij wat beter spelen en kwamen ook meer aan voetballen toe. Gastel moest het vooral hebben van lange ballen en de duels. Ze loerden dan ook voornamelijk op de omschakeling. Uit zo’n omschakelmoment kwam Gastel ook op 1-0. De 2-0 viel kort voor rust. Onze doelman Rayvano van de Merwe wilde de bal wegwerken maar die kwam in de voeten van hun nummer 10. Die schoot van 40m via onderkant lat binnen (2-0).
Emma-speler Randy van Eden vervolgt zijn verslag: ‘In de rust hadden we nog steeds het gevoel, dat we de wedstrijd konden kantelen. De tweede helft hadden wij ook het overwicht en konden wat kansen creëren. Helaas konden wij geen goal maken en moesten we alle risico’s gaan nemen in de laatste tien minuten. Doordat we veel ruimte weggaven kon Gastel nog de 3-0 maken. Van onze kant was het geen beste wedstrijd en zat het er niet in, Donderdag kunnen we ons weer gaan herstellen tegen Irene en moeten we de punten gaan pakken. Er is nog niks verloren, de competitie is nu op de helft en er kan nog van alles gebeuren’.
*Programma Emma komende twee weken:
*Donderdag 17 maart a.s. Emma – Irene’58 (20.30u)
*Zondag 20 maart: Emma – Steeds Hooger (14u)
*Donderdag 24 maart: Emma – Virtus (20.30u)
*Zondag 27 maart: Emma – Charlois SV (14u).
**STAND 3e klas nu: Virtus 10-25, Gastel 11-24, Oosterhout 12-23, HOV/DJSCR 12-23, Charlois SV 12-22, SC Emma 11-21, 8ste Dubbeldam 13-18, 9de RCD 13-18, 10de GSC/ODS 13-17, 13de FC Dordrecht Am 13-7.