SC Emma wint 1e bekerwedstrijd met 4-1 tegen GSC/ODS

Het amateurvoetbal is weer van start gegaan. Zoals gebruikelijk met de poulefase van het KNVB-bekertoernooi. De meeste Dordtse clubs kwamen gisteren al in actie. Vandaag stond de derby tussen SC Emma en GSC/ODS (zo) op het programma. Vorig seizoen speelden ze in competitieverband (vierde klas) tegen elkaar. GSC/ODS miste toen op een haar na een periodetitel terwijl SC Emma via de nacompetitie naar de derde klas wist door te stoten.
Op de redelijk zonnige eerste septemberdag zag ik vanmiddag dat Emma ook in bekerverband de sterkste was (4-1). GSC/ODS domineerde de openingsfase maar liet de kansen onbenut. Met als gevolg dat Emma de rust met een 2-0 voorsprong in ging. Beide treffers kwamen op naam van Enes Ak. Na de hervatting reduceerde Lutfulah Kilic namens de gastploeg uit een strafschop de achterstand: 2-1. Het wist Emma niet te verontrusten. De kersverse derdeklasser bepaalde via Thomas Vigelius (penalty) en Maikel Steenbakker (afstandsschot in de slotminuut) de eindstand op 4-1.
In de poule van Emma en GSC/ODS zitten nog twee andere Dordtse clubs: Dubbeldam (zat) en SSW. Die beginnen vanwege SSW’s jubileumviering (100-jarig bestaan) pas woensdagavond onderling aan hun bekeravontuur.
Vanzelfsprekend rond de wedstrijd weer gesproken en bijgepraat met diverse bekenden van beide clubs. Een speciaal woord van support en bemoediging gericht tot Emma' s kaderlid Ton van Eijsden die een paar zware medische weken tegemoet gaat. Sterkte Ton!

©Fred van Dongen

Deel dit met je vrienden!