Hier een verslag van de seizoensstart van Winkelhaak FC (zat 4) en de mannen van Emma 13 (zon 4).

Nu alle internationals van beide teams onze club even gaan verlaten voor wat interlands her en der is het tijd om te kijken hoe het de teams vergaat in de competitie.

Het team van Winkelhaak pikte wat verdwaalde schaapjes binnen de vereniging op, Martin, Wesley, Mitchell, Max en Jordi kwamen het team “versterken”. Leuke gasten die prima in de groep passen.

Een ruime selectie dus dit seizoen voor de trainert van zo’n 20 talentvolle spelers.

Na een oefenperiode van vele trainingen en waarin verschillende wedstrijden en toernooien werden gespeeld mochten we starten tegen Papendrecht een klinkende overwinning volgde 4-0, niemand minder dan het eeuwige talent Daan de Vries liet ons juichen met een fantastische goal.

Daarna een uitglijder bij koploper Alblasserdam, waar wij zelf zeker niet compleet waren, maar terecht verloren. Buurman DFC kwam op visite en werd aan de zegekar gebonden met 4-1, met o.a. 2 goals van Sem.

Hierna deed een matige eerste helft tegen Nieuw Lekkerland ons bijna de das om, Donny wist uiteindelijk in de allerlaatste minuut de dikverdiende 1-1 op het scorebord te knallen.

Afgelopen zaterdag naar Oranje Wit een team dat bij een overwinning tegen ons zo maar op plaats 1 kon staan. Ook hier misten we weer wat spelers, maar knalden er nu wel vanaf het begin af aan bovenop. Met vechtvoetbal wisten we de routiniers met 2-4 te verslaan. Een mooie overwinning tegen een goede tegenstander.

Gisteravond de laatste tot nu, mochten we in een lichtwedstrijd aan de bak tegen Pelikaan. De tegenstander werd op een matige grasmat vanaf het begin bij de strot gegrepen en mede door 4 doelpunten van de uitblinkende Jason naar een 2-7 nederlaag gespeeld. Jesse wist zich nog te onderscheiden door een penalty te keren.

Al met al dus een prima start met na 6 wedstrijden en een verrassende 2e plek.

Dan de mannen van de zondag, Emma 13. Deze selectie kende weinig nieuwkomers, slechts 1.

Al het geld werd gereserveerd voor de aankoop van Kevin Verheijen. Een zak met geld bleek onvoldoende en we besloten als team hem een huis te schenken in de Wilgenellende. Na kort nadenken hapte hij uiteindelijk toe.

Na een voorbereiding van zo’n anderhalf jaar, iets met corona, veel trainen, wat wedstrijdjes en toernooitjes en veeeeell veeeell bier eindelijk de competitie in.

Op de eerste wedstrijddag kwamen de mannen van Beek Vooruit op visite. Uiteraard hadden de heren van Emma 13 de avond ervoor een feestje, ditmaal van onze aanjager Danny die op zijn knieën ging voor zijn duifje Nicole. Een knalfuif, wat eindigde met een busreis van zo’n uurtje of 2 in de partybus. Het ergste werd gevreesd voor de openingswedstrijd, zeker toen we nogeens het jeugdige team van Beek Vooruit het veld op zagen komen. Echter toen alle stofwolken waren opgetrokken en de tegenstanders opgeraapt stond er een verbluffende 11-1 op het scorebord. Onze aankoop liet zich gelijk zien en wist het net in 60 minuten 4x te laten bollen.

Wedstrijd 2 stond op het programma op de verjaardag van de trainert tegen Jeka, hij werd getrakteerd op een mooie 7-1 overwinning. Wat er daarna gebeurde is het vermelden niet waard, alleen dat hij nu nog met een glimlach rondloopt en een week niet heeft kunnen zitten.

De eerste uitwedstrijd was een derby tegen GSC/ODS. Door een vroege rode kaart aan hun kant was het scherpe er gelukkig snel vanaf en speelde Emma zich soepel naar een 2-8 zege. Good old Frank wist 3x te scoren en zeker ook het vermelden waard de eerste goal van onze Chris sinds 2011.

Toen de onnodige nederlaag tegen ZBC 0-2 achter de rust in, snel 2-2 en conditioneel veel sterker. Een bestorming volgde maar de bal wilde er niet in en zoals het zo vaak gaat valt het doelpunt aan de andere kant. Lang geleden maar weer eens een nederlaag.

Afgelopen zondag moesten we dan onze rug maar zien te rechten en mochten, nadat de schapenkopen op vrijdag NAC wist te kloppen naar Breda. De mannen van WDS 19 zeiden in de warming up, wel even wraak te nemen voor deze nederlaag van hun NAC, ach ja doe je best.

We gingen staan voor de aftrap van een debuterende scheidsrechter, die zenuwachtiger leek dan alle mensen op het veld. Voordat hij een nummertje kon spelen op zijn fluit had Emma de wedstrijd al beslist en stond na 12 minuten op een riante 0-3 voorsprong. De scheids zag nog als enige een penalty en hoopte de spanning iets terug te brengen. Hij rekende echter buiten onze super keeper Robin die hem gewoon overkeek. De wedstrijd werd lekker uitgespeeld en na 90 minuten stond het 1-8, onze meest fanatieke doelpuntenjuichert Micheal mocht er weer 3 op zijn lijst bijschrijven en voert zodoende de topscoorderslijst nipt aan.

Ook een lekkere start met de eerste plaats tot gevolg en 35 doelpunten in 5 duels.

Beide teams gaan nu genieten van de korte break en zijn vanaf komende dinsdag weer te bewonderen, tijdens de training, op de velden van Sc Emma.

In het weekend van 20/21 november mogen we hopelijk (we wachten de persconferentie maar weer af) beiden thuis aantreden met op zaterdag om 12 uur Winkelhaak Fc tegen De Zwervers.

Zondag 21 november om 11 uur staat Emma 13 op het programma tegen Boeimeer, met daarna de derby van ons eerste thuis tegen Dubbeldam.