SSW geeft zichzelf een enorme mentale opkikker met eigen toernooiwinst

Dordrecht – De clubvlag wapperde eind van deze middag symbolisch extra fier aan de mast naast het clubgebouw van SSW. De zondagvijfdeklasser had zojuist het eigen jaarlijkse Zebra-toernooi gewonnen en stak zo de derdeklassers annex stadgenoten Dubbeldam (zon), SC Emma en RCD de loef af.
Een doelpuntloos gelijkspel tegen RCD volstond voor de toernooitriomf omdat Dubbeldam en Emma elkaar ook in evenwicht hielden (1-1).
Voor trainer Pieterman van Kooten en zijn selectie een enorme opsteker. Het had heel weinig gescheeld of SSW had geen eerste I(zondag)elftal op de been kunnen brengen en zonder trainer zijn komen te zitten. Als bewijs van trouw aan de club nam Pieterman van Kooten weer de taak van oefenmeester op zich. Met trots in de ogen lichtte hij na afloop toe: ‘We hadden inderdaad bijna geen eerste zondag gehad. Bovendien was Johan Versluis gestopt als trainer. Er werd een beroep op mij gedaan. En het is dan toch gelukt. We hebben toch best weer een aardig ploegje kunnen regelen’.
Een ploegje waarop zowel SC Emma (1-0 verlies) vrijdag op de openingsdag van het toernooi als RCD vanmiddag (0-0) zich verkeek. Met breed genoegen schreef voorzitter Jan Pruijmboom na afloop in de gezellige bestuurskamer de eindstand van ‘zijn’ Zebra-toernooi op papier:1 SSW met 4 punten uit 2 wedstrijden waarna de flesjes bier, frisdrank en snacks de bestuurstafel mochten veroveren.
*De toernooi-uitslagen op rij: SSW SC Emma 1-0 ( vrijdag), Dubbeldam – RCD 1-1 (vrijdag), SSW – RCD 0-0 (zondag) en Dubbeldam – Emma 1-1 (zondag).
*Eindstand: SSW 2-4, Dubbeldam 2-2, RCD 2-2, SC Emma 2-1.
*SSW - RCD 0-0 – Een wat saaie wedstrijd zonder echte hoogtepunten. RCD haalde na rust bijna alsnog de volle buit binnen maar een venijnig afstandsschot sprong via de onderkant lat terug in het veld. Een goede instelling hield SSW ook daarna knap op de been.
*Dubbeldam (zon) – SC Emma 1-1 - Beide ploegen ontmoeten elkaar binnenkort ook weer in de reguliere competitie. Gezien de kansen en het veldspel had Emma de zege verdiend. Het zat de ploeg van trainer Roy de Bruin echter niet mee. Zo ontstond de openingsgoal (Tim van den Ende) van Dubbeldam in een overduidelijke buitenspelsituatie. De scheidsrechter negeerde het terechte vlagsignaal van zijn assistent. Vlak voor rust zorgde de nijvere en vaardige middenvelder Maciek Dziedzic voor de verdiende gelijkmaker.
Na rust wisselde met name Dubbeldam veelvuldig. Emma bleek in het tweede bedrijf de gevaarlijkste ploeg maar miste precisie en een tikkeltje mazzel in de afwerking.
©Fred van Dongen
Deel dit met je vrienden!